Vil du feje benene væk under dine gæster? – lær at lave de bedste gincocktails

ginopskrifter

Når nu du skal være vært for det stort anlagte selskab, ønsker du naturligvis at give dine gæster en uforglemmelig aften. For at det skal lykkes, er der ikke så lidt, som bare skal klappe.

Musikken skal danne et lydbillede, der slår den rette stemning an. Der skal se ordentligt ud, måske ligefrem pyntet op. Maden skal naturligvis sidde lige i skabet, og her skal der ikke være sparet på noget!

Endeligt er det nok så vigtigt, at du og dine gæster kan slukke tørsten i nogle fantastiske drikkevarer. Og her har du mulighed for at brillere på en måde, så du virkelig kan tage kegler.

Du skal naturligvis sætte dig grundigt ind i, hvorledes du kan komme til at diske op med nogle yderst delikate drinks og cocktails. Det er naturligvis en jungle af alskens blandinger, man kan læse og lære om. Men lad os antage, at dine gæster har en forkærlighed for drinks med gin.

Gin er en enebærdestilleret spiritus, som har utroligt mange fans verden over. Også herhjemme er populariteten kun støt stigende, hvilket har været tilfældet i en længere årrække efterhånden. Det er da heller ikke svært at forstå hvorfor.

Gincocktails findes i et utal af afskygninger, og det er egentlig kun din egen fantasi, der sætter grænserne for, hvilke smage du kan inkorporere i dine drinks.

Eksempler på fantastiske gincocktails

Hvis vi skal præsentere bare et udpluk af de klassiske og højtelskede gincocktails, der findes, er der selvfølgelig et par sikre vindere, som du her kan få indblik i. Men som nævnt er det bare med at eksperimentere med smagene derhjemme. Måske du en skønne dag får opkaldt en ny gincocktail efter dig, hvis du knækker koden til en ny klassiker.

Gin Hass

Vi lægger ud med en dansk yndling. Opfundet på Fyn er Gin Hass nemlig blevet en foretrukken gincocktail hos mange takket være cocktailens sødme og friskhed.

Til at starte med skal du have din yndlingsgin på lager. Af den tager du 4 cl og blander med lidt mangosirup og lidt frisk saft fra en presset lime. Dette rører du grundigt rundt i et glas. Herefter tilsættes isterninger og et skvæt limesodavand, inden drinken toppes med skiver af frisk lime og noget frisk mynte.

Tom Collins

Denne gincocktail er muligvis den mest kendte af dem alle. Sådan globalt set. Ophavet til drinkens navn er da også spidsfindig, idet Tom Collins i slutningen af det 19. århundrede opstod som en fiktiv person, der blev snakket om og spurgt efter i New Yorks barmiljø.

Dette affødte, at Tom Collins blev navnet på en opskrift på en gincocktail i et værk af forfatteren Jerry Thomas. Helt tilbage 1876. Og lige siden har selve drinken altså været et populært valg blandt kendere.

6 cl af din yndlingsgin kommes i en shaker sammen med citronsaft og sukkersirup. Blandingen rystes omhyggeligt. Derpå hældes den over i et såkaldt Collins-glas – et højt glas – hvor den får selskab af en gavmild portion isterninger.

Der tilsættes siden danskvand og drinken toppes af med citronskive og eventuelt en kvist frisk rosmarin.