3 tips til at vælge den rigtige pizzaovn

Når du skal bage din hjemmelavede pizza, er det essentielt at du bruger en ordentlig pizzaovn der kan opnå høje temperaturer. Der findes rigtig mange pizzaovne på markedet, og det er derfor en god idé at du undersøger hvilken der passer til dit behov. Læs med her og få et par tips til hvordan du vælger den rigtige pizzaovn.

Indendørs eller udendørs?

Når du skal til at vælge din nye pizzaovn, er det vigtigt at du overvejer hvorvidt ovnen skal bruges indendørs eller udendørs. Hvis du har tænkt over det på forhånd, kan du nemmere gå i gang med at vælge den rigtige pizzaovn – som passer til dit behov.

I sommerperioderne er der intet bedre end at hygge sig i haven med hjemmelavede pizzaer. Det kan dog hurtigt blive en kold fornøjelse, hvis du altså også vil bage pizzaer i de kolde måneder. Det er derfor vigtigt, at du beslutter dig for, om det skal være en udendørs eller indendørs ovn.

Gas eller brændefyret ovn?

Ligesom med en grill, findes der også pizzaovne som er enten brændefyret eller kører på gas. Det er vigtigt at du overvejer hvilken type brændsel du vil bruge, inden du vælger din nye pizzaovn. Du kan dog også vælge at bruge en elektrisk pizzaovn til køkkenet.

Hvis du vælger en brændefyret pizzaovn, skal du være opmærksom på at det kræver lidt længere forberedelsestid, da du skal til at fyre op først. Med en brændefyret ovn får du til gengæld en pizza bagt på en autentisk måde, med levende flammer og en lækker duft.

Hvis du derimod vælger en gasovn, kan du hurtigt og nemt komme i gang med at bage lækre hjemmelavede pizzaer. På under 15 minutter er din pizzaovn varm nok til at du kan sætte din pizza ind. Nemmere bliver det altså ikke.

Stenovn eller rustfrit stål?

De fleste kender den autentiske stenovn som mange traditionelle italienske pizzeriaer benytter. En stenovn er som regel brændefyret, og stenene hjælper med at holde godt på varmen. Du skal dog være opmærksom på, at det tager længere tid at opvarme en stenovn, end hvis du vælger en ovn i rustfrit stål.

En pizzaovn i rustfrit stål kører som regel på gas, men du kan også finde modeller som kan brændefyres, eller kombineres med gas. Hvis du vælger en pizzaovn i rustfrit stål, skal du være opmærksom på at denne ikke holder på varmen, lige så godt som en autentisk stenovn.