Hvilken vin skal jeg servere til en dessert?

Hvilken vin skal jeg servere til en dessert?

Forretter og hovedretter er bare skønne at spise. Men når man kommer til desserten, er det højdepunktet for de fleste mennesker. Det gælder derfor om, at du serverer den helt rigtige vin til desserten. Men hvilken vin skal du vælge at servere til desserten?

Sådan matcher du vin og dessert

Herunder kan du se tre huskeregler til, hvordan du bedst muligt matcher en vin med en dessert:

  • Vinen, du serverer til desserten, skal være minimum lige så sød som desserten. Dog må den meget gerne være en anelse sødere. Det gør nemlig, at vinen ikke kommer til at virke for syrlig.
  • Du skal få smag og intensitet til at gå hånd i hånd. Er desserten eksempelvis en meget smagfuld chokoladekage med tre slags chokolade, så bør du vælge en kraftfuld portvin. Find portvin tilbud her. Har du derimod planer om at servere en frisk og lækker jordbærkage, bør du matche den med en hvidvin eller en rosévin. 
  • Find ud af hvilken smag, der er mest fremtrædende i forhold til desserten. Det kan for eksempel være en bærsmag, en vaniljesmag, en karamelsmag eller en helt anden smag. Når du har fundet ud af dette, skal vinen vælges ud fra den mest fremtrædende smag.

Spørg en vinhandler til råds

Er du i tvivl om, hvilken vin du skal servere til din dessert, kan du spørge en vinhandler til råds. Det kan både være en fysisk vinhandler eller en vinhandler, der sælger vin online.