Sådan får du nemt og hurtigt mere grønt i hverdagen

Salat

Vegansk mad er på manges læber – og det er der mere end en god grund til. Der er nemlig både miljømæssige og sundhedsmæssige fordele ved en diæt, der i højere grad er baseret på grøntsager. Men hvis man aldrig rigtig har stiftet bekendtskab med solide, veganske måltider, kan det være svært at forestille sig, hvordan det smager, hvorfor det er en god idé at finde ud af, hvordan man kan lave det derhjemme uden at blive ruineret i mellemtiden. Vi har undersøgt fordelene ved en plantebaseret kost, og hvordan du nemt og hurtigt kan komme i gang derhjemme.

Fordele ved at spise mere plantebaseret

At spise plantebaseret mad kan generelt siges at have to generelle fordele; det er bedre for dit helbred og det er bedre for miljøet. Det er efterhånden et velkendt faktum, at vores fødevareindustri er forbundet med voldsomme udledninger af CO2. Derfor er vores valg af fødevarer et umiddelbart godt sted at starte, hvis man ønsker at tage bedre hensyn til klimaet i sin dagligdag. Ifølge Det Etiske Råd kan du faktisk nedsætte din årlige udledning af CO2 med 1,9 ton ved blot at justere en smule på din kost og spise mere plantebaseret. Men det er ikke kun miljøet, der får gavn af dit valg af mad – det gør din krop naturligvis også. Et vegansk måltid er generelt højere på kostfibre og vitaminer. Typisk indeholder en plantekost også i langt højere grad såkaldte superfoods som chiafrø og hampefrø – det kan altså være en nem måde at få en langt mere varieret kost i hverdagen, selvom man umiddelbart kan føle sig begrænset. At spise plantebaseret kræver som sådan ikke mere af dig, end at du åbner øjnene for alle de muligheder, grøntsager indeholder, hvis blot de får rollen som protagonist i dit hovedmåltid i stedet for at danse ude i kanten af din tallerken.

Veganske måltider lige til døren

Plantebaseret eller vegansk mad er gennem tiden både blevet kaldt kedelig, tidskrævende, dyr og besværlig at skaffe de rigtige ingredienser til. For er det ikke noget med, at man kun kan købe tingene i helsekost? Og skal jeg så ikke til at bruge meget mere tid i køkkenet? Svaret på begge dele er faktisk nej. Det har aldrig været så nemt, som det er i dag at spise overvejende plantebaseret. Dit lokale supermarked har med al sandsynlighed allerede en del plantebaserede produkter på hylderne – det kræver bare, at vi kigger efter dem. En plantebaseret kost er hverken kedelig eller besværlig, og der er allerede fremragende muligheder på markedet, hvis man ønsker inspiration eller gerne vil spare tid på sin madlavning i det daglige. Hos Gaia Madservice kan du bestille nemme og hurtige veganske retter – som du tilmed får leveret lige til døren. Gør dig selv, dit helbred og klimaet en tjeneste – besøg siden og lær meget mere om, hvor nemt det kan være for dig at spise mange flere veganske måltider og udvide din grøntsagshorisont.