Step-by-step: Sådan laver du en ny terrasse

Det er enormt rart at have en terrasse, fordi det er et perfekt sted at sidde, når det er godt vejr udenfor. Det er lige meget, om du vil sidde alene med en god bog eller holde en hel grillaften for dine venner. En terrasse er rigtig brugbar i mange situationer.

Hvis ikke du allerede har en terrasse i din have, er det helt sikkert værd at overveje at bygge en. Det behøver nemlig hverken at være besværligt eller uoverskueligt.

Find det rette sted til din terrasse

Du skal først og fremmest finde ud af, hvorhenne din terrasse skal være. Hvis du har en stor have, har du mange muligheder, hvorimod dine muligheder er begrænsede, hvis du har en lille have. Heldigvis er det sådan, at du nemt kan tilpasse din terrasse til din have, når du laver den selv.

Det er smart at placere din terrasse et sted, hvor der ofte er sol samt forholdsvis vindstille. Det er i hvert fald på den måde, du sikrer, at du får mest muligt ud af din terrasse.

Tag stilling til hvordan din terrasse skal se ud

Når først du har styr på, hvor din terrasse skal være henne, kan du begynde at tage stilling til, hvordan den skal se ud. Du skal f.eks. beslutte, hvor stor den skal være, men også hvilken form den skal have.

Det kan du gøre ved at måle op i din have og lave en tegning over dine mål og beregninger. Når du har en tegning, kan du bedre danne dig et overblik, men den er også brugbar, når du skal ud at handle materialer.

Køb de nødvendige materialer og værktøj

Der er kun tilbage at beslutte, hvad din terrasse skal laves af, når du ved, hvorhenne og hvor stor den skal være. Du kan både lave din terrasse af træ, sten, fliser eller noget helt fjerde. Når du skal vælge materialer til din terrasse, skal du bl.a. tage stilling til følgende spørgsmål:

  • Hvad passer bedst til din bolig?

  • Hvad falder mest i din personlige smag?

  • Hvad rækker dit budget til?

  • Hvad er mest praktisk?

Alt afhængig af hvilket materiale du bygger din terrasse af, skal du bruge nogle forskellige ting derudover. Hvis du f.eks. lægger en terrasse af fliser, skal du bruge stabilgrus. Hvis du bygger en terrasse af træ, skal du bruge nogle ordentlige skruer. Det hjælper at skrive en liste over nødvendige materialer og værktøjer, så du er sikker på, at du ikke glemmer noget.

Kast dig ud i at bygge din terrasse

Hvis du aldrig har bygget en terrasse før, kan det sagtens være en udfordring, når du skal bygge din egen. Dog kommer du rigtig langt med bare at prøve dig frem. Desuden findes der alverdens tekst- og videoguides, hvis du leder online.

Hvis du alligevel får brug for mere ekspertise, kan du altid kontakte en professionel, der enten kan hjælpe dig eller rådgive dig, så du kan komme videre.