Sådan kan dit tag gå i stykker

Taget holder vores hoveder tørre og er med til at varmeisolere. Derfor er det selvfølgelig nødvendigt, at det virker optimalt og ikke har nogle mindre eller større skader. Der er forskellige måder, et tag kan gå i stykker; både med slid og skader. Skulle uheldet være ude, kan du heldigvis få bygget et nyt tag. For at se mere om bygning af et nyt tag kan du klikke her.

Hyppigste årsager til et ødelagt tag

Den naturlige og logiske årsag til et ødelagt tag er nedslidning. Dit tag bliver påvirket af vejret og bliver stille og roligt nedslidt. Ved storme, kraftige snemængder og lign skal du holde ekstra godt opsyn med dit tag. Hvis taget ikke bliver repareret i ordentlig tid, kan det føre til større skader, som vil være sværere og dyrere at fikse. Dit tag kan også være forkert bygget. Det er overraskende nok, ofte at dette sker, og der kan på den måde være risiko for, at vand kan trænge ind til undertaget og ødelægge det. Den sidste hyppige ting som kan være årsagen til et ødelagt tag, kan være ulykker. Træer og andre tunge ting, som i uheldige tilfælde lander på dit tag, kan slå hul eller beskadige taget gevaldigt. Du bør heller aldrig gå på taget uden grund, da dette kan forskubbe det eller slå revner i materialerne.

Tjek dit tag

En god tommelfingerregel for at tjekke sit tag er at gøre det minimum to gange om året. Kig dit tag grundigt igennem for revner, forskubninger eller huller. Hvis du uheldigvis finder en skade i dit tag, bør du handle med det samme for at forebygge større skader. Ved gamle tage kan du tjekke det oftere, da det har en større tendens til at gå i stykker, fordi det er nedslidt. Du skal også huske at rense dine tagrender, når du gennemgår taget.