Hvad koster et nyt tag egentlig?

Taget holder ikke evigt, og nogle tagtyper har en kortere holdbarhed end andre. Hvis det er på tide at få skiftet det gamle tag ud, så har du helt sikker flere gange spurgt dig selv, hvor meget et nyt tag egentlig koster.

Et nyt tag er en investering, som vil kunne mærkes på budgettet. Det er nemlig en stor udgift, uanset tagtype, men der følger rigtig mange fordele med et nyt tag. Det garanterer nemlig en lavere varmeregning og øger samtidig husværdien. Pris på nyt tag afhænger dog af flere faktorer – og der findes derfor ikke ét rigtigt svar på det spørgsmål.

Antal kvadratmeter tag

Prisen på et nyt tag beregnes ud fra størrelsen på taget, dvs. på tagets antal kvadratmeter. Det betyder altså, at taget bliver dyrere, jo større et tag, der er tale om. Det giver jo også god mening, da man jo ved et større tag skal bruge mere materiale og ofte også længere tid end ved at mindre tag.

Tagtype

Der findes mange forskellige tagtyper – og de varierer meget i pris. Det skal dog nævnes, at pris og kvalitet ofte hænger sammen, og det er derfor ikke nødvendigvis den billigste løsning at vælge den billigste tagtype. Det handler nemlig i høj grad også om, hvor lang tid en bestemt tagtype forventes at holde. Det er derfor en god idé at lave lidt research på, hvilken tagtype, der passer bedst til dit hus. Du kan med fordel bestille et gratis tagtjek for at få gode råd fra en professionel tagdækker.

Undertagets stand

Undertaget har også stor betydning for prisen. Hvis der er et undertag til stede og det er i god stand, er der ikke behov for et nyt undertag og prisen kan holdes i den lave ende. Hvis undertaget til gengæld er i dårlig stand – eller måske slet ikke er til stede – så skal der lægges et undertag og det koster selvfølgelig ekstra. Det er dog nødvendigt – ellers kan det faktisk slet ikke betale sig at investere i et nyt tag.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på et nyt tag, kan du med fordel benytte Jysk Tagkompagnis nye tagberegner og få et godt tilbud på et nyt tag.