Sådan sørger du for at der er styr på din IT-sikkerhed i virksomheden

I dagens verden er der mange cybertrusler. Det er vigtigt for virksomhedsejere at være opmærksomme på, hvad der kan ske, hvis de ikke har en it-sikkerhedsplan på plads. I dette blogindlæg vil jeg dele med dig nogle tips til, hvordan du sikrer dig, at der er styr på din it-sikkerhed i din virksomhed. Det er vigtigt at vide, hvor dine svagheder er. Dette er en fantastisk måde for dig og dine teammedlemmer at samarbejde om at forhindre cybertrusler i at opstå. Her er nogle måder, hvorpå du kan sikre, at du har styr på din it-sikkerhed:

Installer en firewall for at blokere uautoriseret adgang og forhindre datatyveri

Installer en firewall på alle virksomhedens computere for at forhindre hackere i at komme ind på netværket. Det er bedst at have en firewall på hver enhed, der har adgang til netværket. Dette vil forhindre uautoriserede brugere i at få adgang til virksomhedens data eller enheder.

Opdater dit antivirusprogram regelmæssigt, og hold det opdateret med de nyeste virusdefinitioner

Det er vigtigt at installere et antivirusprogram på alle arbejdscomputere, uanset om de er bærbare eller stationære computere. Det er afgørende, at programmet altid er up-to-date, så ingen funktioner i programmet er forældet, og dermed nemmere at bryde igennem.

Hvis du bliver hacket, skal du ikke gå i panik

Kontakt i stedet din IT-support eller en person, der har kendskab til cybersikkerhed. Hvis de ikke kan hjælpe dig med at løse problemet selv, skal du søge en ekspert på området til at hjælpe dig. Hvis du har en plan på plads, kan du og dine teammedlemmer reagere hurtigt, når der sker noget, så det ikke ender med at I gør skaden værre.

Brug stærke adgangskoder til alle konti, der har adgang til følsomme oplysninger

Med de stigende trusler hver eneste dag er det vigtigt at vide, hvad der kan ske, når en anden får adgang til dine login oplysninger. Du bør indstille dine adgangskoder til at være mindst 12 tegn lange. Det vil hjælpe med at holde hackere ude af dine konti! Du bør også have forskellige adgangskoder for hvert websted eller hver app, du bruger, så hvis en konto bliver hacket, er de andre stadig sikre.

Krypter alle fortrolige filer på din computer, før du forlader arbejdet om aftenen eller tager på ferie

Glem ikke at kryptere alle dine arbejdsfiler, før du tager af sted på dagen eller på ferie. Det sikrer, at hvis nogen får adgang til din computer, kan de ikke åbne og læse dine personlige filer! Det er de færreste der ved hvordan man gør dette, så derfor er det en god ide enten at tage fat i den ansvarlige for IT-sikkerhed på jeres arbejdsplads, eller en ekstern ekspert som kan hjælpe jer.

Hold systemerne patchet og opdateret med nye versioner af operativsystemer og programmer, så snart de udkommer

Sørg for at holde dine systemer opdateret med de nyeste versioner af al software. Dette omfatter ikke kun operativsystemer, men også alle de apps, som du bruger regelmæssigt på arbejdet.

Hvis du gemmer følsomme data i skyen, f.eks. kunde journaler eller finansielle oplysninger, er det vigtigt at vide, hvor sikre disse data er lagret i skyen. Derfor er det også vigtigt at holde disse programmer opdateret altid, så du minimere chancen for at de bliver hacket.

Udarbejd en it-sikkerhedspolitik for medarbejderne, så de ved, hvad der forventes af dem, når de bruger computere på kontoret

For at sikrer at der er styr på jere IT-sikkerhed, skal i lave en IT-sikkerhedspolitik! Den kan bruges til at vejlede jeres ansatte når de er i tvivl om hvad der skal gøre, og samtidig også være med til at guide jer når skaden er sket. Eksempler på hvad en IT-sikkerhedspolitik kan indeholde er blandt andet:

Hvis du får en e-mail, der ser ud til at være fra din kollega, men som indeholder et link, skal du ikke klikke på linket. Det kan være malware eller ransomware. Det er sådan, hackere får adgang til følsomme oplysninger! Sørg for, at alle ved, at de ikke må åbne links, før de ved med sikkerhed, hvor den kommer fra og hvad linket indeholder.

Sørg for, at alle ved, hvad der forventes, når det gælder cybersikkerhed på arbejdspladsen, så ingen kommer bagud. På den måde sikrer i bedst at i har styr på jere IT-sikkerhed, og undgår at blive hacket.