Læringsplatform understøtter digital læring

læringsplatform

Digital læring refererer til brugen af digitale teknologier og værktøjer til at støtte og forbedre læring og undervisning. Det kan omfatte anvendelse af computere, tablets, smartphones og andre digitale enheder til at præsentere og dele information, samt interaktive software og applikationer, der kan hjælpe med at engagere og motivere både elever og ansatte i danske virksomheder. Med skræddersyede content-bidder, som demonstrerer forskellige processer i virksomhedens funktioner, kan de ansatte lære i situationen, når de har behov for det. Dette fremmer indlæringsevnen.

Digital læring kan omfatte både online og offline aktiviteter. Online aktiviteter kan omfatte live-undervisning via video, interaktive lektioner, diskussionsfora og tests. Offline aktiviteter kan omfatte downloadbare materialer, der kan bruges offline eller som kan udskrives til brug i klasseværelset. I læringsplatformen fokuseres der på online læring.

Digital læring har potentiale til at give de ansatte mere fleksibilitet og tilpasning i deres læringsoplevelse. Det kan også give virksomhederne mere mulighed for at differentiere deres oplæring af for eksempel nye ansatte og give mere individuel støtte til de ansatte.

Sådan fungerer en læringsplatform

En læringsplatform kan understøtte digital læring på flere måder:

  1. Organisere og præsentere indhold: En læringsplatform kan strukturere og præsentere digitale materialer såsom tekst, billeder, videoer og lydfiler på en systematisk og tilgængelig måde. Det gør det nemt for brugerne at navigere gennem indholdet og finde det, de har brug for.
  2. Interaktive funktioner: En læringsplatform kan tilbyde interaktive funktioner, såsom diskussionsfora, quizzer, øvelser og feedback-muligheder, der hjælper brugerne med at forstå og huske indholdet bedre.
  3. Tilpasning og personalisering: En læringsplatform kan tilbyde muligheder for tilpasning og personalisering af indholdet og brugeroplevelsen. Brugere kan for eksempel vælge deres eget tempo, niveau og læringsstil, og platformen kan tilpasse indholdet og opgaverne til deres behov og interesser.
  4. Adgang til data og analyser: En læringsplatform kan indsamle og analysere data om brugerens adfærd og præstationer, såsom tidsforbrug, besvarelser, interaktion og fremskridt. Disse data kan bruges til at forbedre undervisningsprocessen og evaluere dens effektivitet.
  5. Integration med andre værktøjer: En læringsplatform kan integrere med andre digitale værktøjer og platforme, såsom sociale medier, video- og lydoptagelsesværktøjer og andre undervisnings- og kommunikationsplatforme. Dette kan gøre det nemmere at samarbejde og dele viden og ressourcer.

Læringsplatform supporterer…

Med læringsplatformen supporteres HR, L&D og topledelsen med at implementere digitale læringsløsninger, der understøtter deres forretning. Dette er især gavnligt under forandring.

Designet af organisation og processer, skal understøtte forandringen, så I kan skabe den bedste form for læringsplatform og understøtte udvikling og forandring.