Sådan laver du gode tekster til din hjemmeside

hjemmeside

Siden hjemmesider hovedsageligt er tekstbaserede, er det selvfølgelig ekstremt vigtigt, at du har gode tekster på din hjemmeside. Men hvad er en god tekst? Og endnu vigtigere, hvordan skriver man den? Der er selvfølgelig flere måder at komme rundt om denne problemstilling på. De to mest åbenlyse er enten at hyre en ekspert eller skrive dine tekster selv. Alt efter størrelsen på din virksomhed kan du selvfølgelig også få en ansat til at lave teksterne til din hjemmeside.

Tekstforfatning er selvfølgelig et felt som alle andre, hvor der er forskellige niveauer af ekspertise, som du kan gå efter, når du gerne vil have skrevet gode tekster til din hjemmeside. Dog er der jo intet i vejen for at ville spare lidt og måske af denne grund forsøge sig med at skrive selv. Her får du nogle fordele og ulemper ved enten at hyre en professionel til at lave dine tekster eller ved at skrive dine tekster selv.

Hyr en professionel freelance tekstforfatter

Hvis du ikke har tid til at skrive selv, er den hurtigste måde at komme igennem tekster på at hyre en tekstforfatter. Det er dog ikke altid, at behovet er stort nok til at have en tekstforfatter fastansat. Her kan det være en god idé at finde en freelance tekstforfatter, som du kan finde hos Tekstspot. Tekstspot har ganske enkelt hyret freelance tekstforfattere med hver sin ekspertise. Så slipper du for at skulle lede efter den helt rigtige tekstforfatter, og der er ingen risiko for at få et dårligt produkt.

Du kan på denne måde også etablere et professionelt forhold med en tekstforfatter uden at skulle betale en fast månedsløn til tekstforfatteren. Har du en mindre virksomhed, er dette en god måde at spare lidt penge på, uden at du behøver gå på kompromis med kvaliteten af dine tekster.

Gør det selv med disse grundlæggende regler

Hvis dit behov for tekstforfatning er ret lille, kan det føles som en unødvendig udgift at hyre en tekstforfatter. Men hvordan skriver du selv gode tekster til din hjemmeside? Her giver vi nogle gode tips og tricks, som kan få dig i gang:

  • Grammatikken skal altid være i orden
  • Fokusér på søgeoptimering med keywords/søgeord
  • Jo kortere og mere præcist, jo bedre
  • Find fængende, relevante titler.

Korrekt grammatik er en grundlæggende regel for generelt at skrive. Hvis dine læsere kan se, at der er problemer med stavning og tegnsætning på din hjemmeside, vil de få et negativt indtryk af din hjemmesides indhold, og så forsvinder de ganske enkelt igen. Det er ikke en stor udfordring at finde de mest basale søgeord for din hjemmeside, som du bruger til at få søgemaskiner (såsom Google og Bing) til at finde din hjemmeside frem for folk, der søger på søgeord. Dog skal du ikke skrive bare for at fylde pladsen ud. Gode tekster får givet budskabet på så lidt plads som muligt og starter med en god titel eller overskrift.

Et sidste godt råd at få med på vejen er ganske enkelt at få udformet din færdige idé til din hjemmeside, inden du går i gang med teksterne. Er din hjemmeside en madblog, en webshop til smykker eller noget helt tredje? Se på andre hjemmesider, der ligner din, og se, hvordan du kan give din et lignende udtryk.