Guide til at leje en bil – sådan skal du gøre

Der er en fantastisk frihed i at rejse rundt fra sin egen bil kontra at være afhængig af andre typer af transport. Derfor er biludlejning fortsat et stort hit for mange. Hvad end du skal bruge en bil kort tid eller skal leje den for en længere periode, er der dog nogle ting, som du skal være opmærksom på.

Vi bringer her en række gode råd, som er udformet i samarbejde med Firehjul.dk. Lej en bil billigt hos Fire Hjul – så er du sikker på, at alt er i orden.

Læs kontrakten

Når du skal leje din bil, bør du læse kontrakten igennem, og ikke bare skrive under. Det vil nemlig gøre, at du ved, hvordan du står, hvis du kommer ud for et uheld, når bilen skal afleveres og meget mere. Desuden vil du kunne læse, om der er noget bemærkelsesværdigt, der er skrevet med småt.

De fleste udlejere handler i god tro, men der kan være undtagelser. Desuden skal du være opmærksom på, at nogle kontrakter lægger op til, at du har tegnet en ekstra forsikring, så du ikke ender med at skulle betale mange penge i selvrisiko til netop biludlejer, hvis der har været en ulykke. Den slags informationer er kritisk at kende til, så du ikke pludseligt hænger på en uoverskuelig regning.

Kontroller altid bilen – tag evt. billeder

Inden du forlader biludlejer i din lejebil, skal du kontrollere køretøjet. Se efter om der er ridser, buler eller tegn fra skader, så det aldrig bliver dig, der skal hæfte for disse. En god idé er, at du tager billeder af tingene, ligesom det er normalt, at udlejeren markerer på kontrakten, hvor der er skader, ridser m.m., så det er kendt, når bilen leveres tilbage.

Ved tilbagelevering af bilen

Når du returnerer bilen, skal udlejer gennemgå den. Det skal han, så du ikke senere trækkes et beløb på dit kreditkort, fordi udlejer mener, du har forårsaget ridser, skader eller andet. Få derfor dokumenteret, at alting er i orden, så der ikke senere kan komme en regning, hvor du ikke har en jordisk chance for at bevise din uskyld.