Har du svært ved at lave rubrikker, der fanger? Kig med her

Tekstarbejde

Når man skal skrive enhver form for tekster, kan det være en hel videnskab i sig selv. Man skal tage højde for rubrikker, man skal bruge de rette adjektiver, og hvordan var det nu lige med udsagnsled og grundled? Disse ting kan være rigtig svære at gøre sig klog på, og især hvis det efterhånden er ved at være noget tid siden, du har siddet på skolebænken. Her kommer vi dig heldigvis til undsætning og giver dig det første skub i den rigtige retning for at kunne skrive de helt gode tekster.

Teksterne på din hjemmeside er dit ansigt udadtil

Når du skal lave en god tekst til din hjemmeside, er der nogle helt basale ting, du skal have styr på, da dette bliver en del af dit ansigt udadtil – det skal derfor være godt. Du skal for det første have noget på hjerte. Hvis det, du skriver om, ikke interesserer dig, eller du ikke har noget forhold til det, så bliver det højst sandsynligt en omgang sludder for en sladder. Udover det skal du tilpasse dit sprog til det aktuelle emne og den relevante målgruppe. Når alt dette er på plads, er der det forfærdelige K tilbage, nemlig korrektur. Du skal være kommaekspert, du skal sætte de rigtige tegn de rigtige steder, og du skal være knivskarp på sætningsopbygning.

Hvis du driver en virksomhed, kan det være svært at sætte sig ind i alt dette, simpelthen bare fordi man ikke har tiden, eller måske overskuddet. I sådanne situationer kan det være fordelagtigt at skaffe sig en tekstforfatter. En tekstforfatter sørger for at skrive alle guldkornene ned for dig og for, at din tekst til din hjemmeside besidder en god rød tråd. Hvis du vil gøre endnu mere ud af dine tekster, kunne du eventuelt skaffe dig en korrekturlæser også, så tekstforfatteren kun skal koncentrere sig om at ”forfatte”, men dette er mere op til den enkelte.

Hvad hjælper alt dette?

Det virker måske som sprog-nørderi på højeste plan, og endda til en så vis grad, at det faktisk er lidt overflødigt og ligegyldigt. Ja, gid det var sådan, så ville det være nemmere for enhver at skrive tekster, men sådan er det dog ikke. Når vi formulerer os klokkeklart, sørger for at sætte det rigtige komma og sørger for at bibeholde den røde tråd, er det faktisk langt vigtigere, end vi går og tror. Når det sproglige og grammatiske fungerer, er det mere behageligt at læse en tekst, og et forkert sat komma kan faktisk ændre tekstens betydning fuldstændig.

Den røde tråd er vigtig, fordi det er den, der får det hele til at give mening. Hvis din tekst ikke besidder en rød tråd, sidder man lidt tilbage med en ”ja, og hvad så?”-følelse, efter man har læst din tekst, og denne følelse er som regel noget, man skal langt væk fra. Den røde tråd tager konstant læseren i hånden, guider denne igennem dine vigtige pointer og får det hele til at blive en stor, samlet enhed. En rød tråd er noget af det vigtigste, en tekst skal besidde, så hvis du synes, det er for svært at skabe den selv, så kan vi kun råde dig eller jer til en tekstforfatter.