Gode råd til dig, der gerne vil købe en båd

Hvis du går og drømmer om en båd men ikke har lyst til at skulle betale en bondegård, så kan du med fordel kigge nogle af de mange brugte både, som blot venter på at blive købt, så de kan sejle lystigt på bølgen blå. Dog er der mange ting, man skal have styr på, inden man investerer i en brugt båd. Så hvis du er klar til at stikke til søs, så læs med her og find ud af, hvilket ting du skal være opmærksom på, når du køber en brugt båd

Tjek båden bund

Inden du køber båden, skal du have kigget på den både til vands og på land. Hvis du kun får lov til at tjekke på båden, mens den ligger i vandet, er det svært for dig at vurdere, om undersiden af båden udenpå er, som den nu skal være. Nogle gange kan der nemlig gemme sig glasfiberpest på ydersiden af bådens bund, hvilket kan være enormt dyrt at skulle få fjernet. Derfor er det meget vigtigt, at du tjekker båden for dette, inden du køber den. Glaspest er små blærer som lugter surt, når man trykker på dem, og det er ikke kun glaspest, man skal tjekke båden for. Tag et kig på en masse gode bådguides her og bliv klogere på hvilke andre ting, som er væsentlige for dig, der gerne vil have en båd. 

Disse ting skal du være opmærksom på, når båden er på land

Når du får båden på land, er der mange andre ting, du også skal kigge efter. For eksempel er det en god idé, at tjekke hullerne i båden under vandlinjen. Disse huller skal kunne lukke til, så der dermed ikke kommer en masse vand ind i båden. Hvis bådens rør er fuldstændig rustet op, er dette ikke muligt. Derfor skal du tjekke båden rør og kigge på, om de er lavet af metal. Disse rør af metal skal helst ikke være begyndt at smuldre. Hvis de allerede er begyndt at smuldre væk på grund af rust, kan dette hurtigt blive en dyr omgang for dig som bådejer. Og så kan det godt være, at du har sparet en masse penge, ved at købe en brugt båd. Men køber du en brugt båd fyldt med pest og rust, kan dette komme til at koste dig endnu mere, end hvis du købte en fin og ny båd fra start af.