En lille guide til hvalpefoder

Der er et hav af forskellige meninger om, hvad godt hvalpefoder er. Derfor kan det også være utroligt svært at skulle vælge hvalpefoder til den nye lille hvalp, for der er både forskellige meninger og faktorer, som skal tages i betragtning. Står du således og skal finde ud af, hvilket hvalpefoder du skal vælge til netop din hvalp? Så er du altså kommet til det helt rette sted. Lige her får du nemlig nogle små tips, der forhåbentlig gør det lidt nemmere for dig at vælge det helt rette hvalpefoder til din hund. Ønsker du desuden at udforske dine mange muligheder? Så kan du lige her gå på opdagelse i et stort udvalg af hvalpefoder.

Hvalpefoder – en jungle af forskellige meninger og undersøgelser

Gennem de seneste år har forståelsen for og meningerne om, hvad godt hvalpefoder er desuden ændret sig markant, og der findes et hav af forskellige videnskabelige undersøgelser, der alle peger i hver sin retning. Derfor er hvalpefoder også en faktor, der er almindeligt svært at gøre sig klog på, og der findes ikke noget rigtig eller forkert svar. For ligeså mange forskellige meninger, der er til netop hvalpefoder, ligeså mange forskellige behov har hundene. I bund og grund handler det derfor blot om at finde et foder, som både du og din hund er glad for samtidig med, at din hund er sund og rask.

Nogle faktorer, som du dog skal forholde dig til, når du skal ud og vælge hvalpefoder, er, om det skal være med eller uden korn, om det skal indeholde omega 3 og 6 fedtsyrer, om det skal være med eller uden kylling samt hvor højt proteinindholdet skal være.

Hunde har forskellige behov

Der er, som sagt, ingen hunde der er ens, og derfor varier deres behov også. Dette gælder blandt andet energibehovet, som blandt andet bliver afgjort ved hundens størrelse, aktivitet og muskelmasse. Har din hund fx et stort aktivitetsniveau, idet du blandt andet bruger den til agility eller jagt, har dit foder en langt større indflydelse end hvis du havde en hund, der havde et lille aktivitetsniveau.

Når det så er sagt, har indholdet naturligvis også noget at skulle sige i forhold til hundens størrelse. En lille hund skal naturligvis ikke have for meget af fx vitaminer og mineraler, og omvendt skal en stor hund ikke have for lidt. Mange producenter laver dog i dag hundefoder specielt til store og små hunde, hvilket gør det nemmere for dig at vælge det rigtige.