Basisviden om druesorter til vin elskeren

Elsker du bare vin, men har du ikke den fjerneste idé om de forskellige vintyper, druesorter eller noget som helst andet indenfor emnet? Så er du altså kommet til det helt rette sted. Lige her har du nemlig mulighed for at lære lidt om vin samt de forskellige druesorter, så du har lidt basis viden indenfor din elskede drik. Med denne basisviden bliver du nemlig klar til at gå på eventyr i den store vin verden. Du vil blive introduceret for 4 forskellige internationale druesorter, og du vil med garanti også støde på nogle, som du allerede har hørt om – og du elsker dem sikkert allerede uden at vide det! Lyder det således som noget for dig, så læs med her og lær meget mere om vin.

Røde druer, der er værd at kende

Ud af de overnævnte 5 internationale druesorter, som er væsentlige for dig at kende, hvis du elsker vin, er to af dem røde druer. Disse er nemlig Cabernet Sauvignon og Pinot Noir. Af disse to er Cabernet Sauvignon den mest hårdføre, hvorfor den også trives bedst i et solrigt og varmt klima. Du kan finde denne drue overalt i verden, hvorfor vin af denne drue også kan have et varieret udtryk. Som tommelfingerregel laver den dog vin, der er kraftfuldt og som indeholder høje mængder tannin. Derudover kendetegnes den ved vin, der både smager og dufter af forskellige mørke bær.

Modsat Cabernet Sauvignon er Pinot Noir en utrolig sart druesort, der trives bedst i et køligere klima. Derfor finder du den dog stadig i flere forskellige steder i verden. Den findes ofte i Bourgogne, men der laves altså også vin på den i New Zealand og Californien. Denne drue laver desuden oftest vin, der både smager og dufter af jordbær, ribs, hindbær, muldjord, viol og kostald.

Hvide druer, der er værd at kende

De tre sidste internationale druesorter, som du bør kende, er hvide druer. Her er der tale om Chardonnay, Riesling og Sauvignon Blanc. Ud af disse 3 er Chardonnay den mest udbredte druesort, og den laver vin, der kan være alt fra frisk og syrerig til svulstig og fedmefuld. Riesling derimod er en druesort, der laver lækker og sød vin. Denne drue bliver oftest dyrket i Tyskland. Sidst, men ikke mindst, har vi Sauvignon Blanc, som er en druesort, der laver vin, der er frisk og syrlig.