Vælg den rigtige cykelhjelm

En cykelhjelm kan være en større investering i et stramt budget, så det er vigtigt at vælge den rigtige. Uanset om du vil have en MTB hjelm eller foretrækker en skaterhjelm, er det allervigtigste, at hjelmen sidder rigtigt på hovedet. Den må ikke sidde nede i panden, omme i nakken, for løst eller for stramt, så den sidder ovenpå hovedet.

På ecykelhjelm.dk kan du finde et stort udvalg af de bedste cykelhjelme, der findes på markedet. Alle hjelmene er sikkerhedsgodkendt, så du behøver ikke spekulere i, om du går på kompromis med sikkerheden ved at vælge en billigere model.

Spænd hjelmen når du kører på cykel

For at cykelhjelmen skal beskytte, skal den sidde rigtigt. I dag har langt de fleste cykelhjelme mulighed for at indstille størrelsen lidt, så den kan komme til at passe ordentligt. Det er også utroligt vigtigt, at du husker at spænde hjelmen – ellers vil du sandsynligvis tabe den, hvis du faktisk er i et uheld.

Husk cykelhjelmen når du kører el-løbehjul

Efter nytår er der kommet strammere regler for brugen af de populære el-løbehjul. For eksempel skal man nu være over 15 år, før man må køre et elektrisk løbehjul på offentlig vej, men vigtigst er nok reglen om, at man skal bære hjelm under kørslen.

Denne regel er indført for trafikanternes sikkerhed. Selvom du måske føler, det er overflødigt, så kører de små transportmidler med el-motor faktisk ret hurtigt – og ikke mindst en del hurtigere end bilisterne forventer. Det kan skabe mange uhensigtsmæssige situationer i trafikken.

Derfor er føreren på et el-løbehjul eller en el-cykel mere udsat end mange andre trafikanter; bilisterne er ikke opmærksomme på, at de kører lige så hurtigt som en knallert eller scooter, og ikke samme hastighed som de andre cyklister. Vælger du alligevel at stille dig op på løbehjulet uden hjelm, kan du risikere at blive “belønnet” med en bøde.