Tips og tricks til nye løbere

På pladserne. Klar. Parat. Start! Skal du til at begynde at løbe? Motivation og vedholdenhed er det vigtigste når du begynder din løbetræning, men der er også andre overvejelser du skal gøre dig for at undgå skader. Her er nogle tips og tricks så du hurtigt kan se din fremgang.

Når du begynder at løbe, kan konditionen være en udfordring. Her er intervalløb din bedste ven. Hvis du tæller minutter eller har din mobil med på løbeturen, så kan du skifte mellem 1 minuts gang og 2 minutters løb. Gør dette fem gange er du oppe på 10 minutters løb.

I starten kan det være svært at få gang i den nye vane, men hvis du holder ved med 2 gange om ugen i to måneder, kommer du ind i en rytme. En gang om ugen er ikke nok til at se fremgangen.

Glem alt om tempo – det er underordnet. Forsøg bare at løb lidt længere hver gang. Enten ved at gøre pauserne kortere eller ved at løbe et par minutter ekstra.

Når du sætter dig et mål er det vigtigt at du er realistisk. Det er godt at være ambitiøs, men med små skridt kommer du meget længere. Målet kunne være at du vil løbe 15 minutter uden stop. Gennemføre en 3 km. Eller løbe 3 gange om ugen i 2 måneder. Når du har opnået dit mål – sæt et nyt. Du har høstet belønningen af din løbetræning, så nu skal du bare sætte dig et nyt mål. Men husk at belønne dig selv – måske med nyt løbetøj eller et pulsur.

Undgå skader ved at tage din løbetræning skridt for skridt. Hvis du er øm, så spring træningen over indtil det er blevet bedre igen og hvis det bliver ved så kontakt din læge.

Rigtig god løbetur.