Terapi Aarhus – lad os forebygge en mental sundhedskrise

Terapi Aarhus står for speciale, erfaring og kompetence både overfor børn og voksne. I Danmark er vi midt i en mental sundhedskrise, som går ud over de psykisk sårbare og dem med psykisk sygdomme.  I medierne kan vi høre om hvordan de psykisk sårbare bliver tabt i systemet med ventelister. Har man ressourcerne til det, kan man dog vælge terapi aarhus, hvor man kan gå udenom de lange ventelister der er i det offentlige. Her vil I blive mødt af erfarent og specialuddannede psykologer der tilbyder terapi aarhus.

For at forebygge at børn og unge skal gå gennem livet med psykiske udfordringer tilbyder terapi aarhus to typer af gruppe forløb for børn og unge.

Terapi aarhus for børn hedder cool kids.

For børn mellem 7 og 12 år tilbydes der terapi i aarhus, der blandt andet behandler vedvarende irritation, vrede og ængstelse hos børn.

Terapi aarhus for større børn og unge hedder chilled.

For de lidt større børn tilbyder terapi aarhus også gruppeterapi for børn og unge mellem 13 og 17 år. Terapi aarhus forløbet til unge er baseret på adfærdsterapi og er udbredt herhjemme såvel som i udlandet, og er kendt for at faktisk have en dokumenteret effekt på de unge.

Terapi aarhus tilbyder psykologhjælp til unge, der lever med angst. Angst kan være meget hæmmende i hverdagen, hvis man lever med det dagligt. Vi har alle prøvet at opleve angst – for de fleste af os, er det heldigvis noget, der kun er kortvarigt. Men mens angsten og frygten står på, er det dybt ubehageligt. Med terapi i Aarhus kan du opleve et psykologcenter af erfarne og certificerede psykologer, der har erfaring med at afhjælpe unge med deres angst. Forløbene giver de unge en række konkrete redskaber, som de kan anvende, når de møder deres angst i hverdagen uden for terapien. Hver gruppe i Chilled forløbene består af en gruppe unge samt deres forældre. Også forældrene får nemlig indblik i redskaberne, som de også kan anvende, til at hjælpe deres børn med at komme af med deres angst.

Terapi aarhus mod angst

For tiden, hvor der ikke kun er en krise, men der er mange kriser, går der desværre også ud over de unge, som oplever angst i stigende grad. Derfor er der også mange unge, der oplever, at de ikke kan komme til terapi lige med det samme. Og det er synd for de unge med angst.

Terapi aarhus har fokus på kognitiv adfærdsterapi, som gør at den unge får det bedre. Og gennem forløbet får de også andre unge i samme situation sat spejle sig i. Det skaber tryghed at vide, at andre unge eller børn er i samme situation som en selv, og den unge kan også få noget ud af, at lære om andre unges angst.

På den måde er terapi i Aarhus med til at lette angsten for børn og unge. Og mange unger slippe også for den årelange venteliste i det offentlige. Se mere om den nye forskning på dp.dk.