Guide: Sådan kan du øge sandsynligheden for et succesfuldt rygestop

Det er ingen hemmelighed, at det ikke er nemt at stoppe med at ryge. Derfor er det desværre heller ikke alle, der har succes med deres rygestop.

Har du gjort dig tanker om at stoppe med at ryge, findes der dog måder, hvorpå du kan øge sandsynligheden for et succesfuldt rygestop. Der findes nemlig en række forskellige hjælpemidler, der kan gøre stor gavn i forhold til dit rygestop.

Derudover findes der også flere små tips og tricks, der kan have afgørende indflydelse på, om du ender med at få succes med dit rygestop eller ej.

Brug et hjælpemiddel

Hvis du skal stoppe med at ryge, bør du bruge en form for hjælpemiddel. Dem findes der flere af, men blandt de mest populære finder man e-cigaretter, nikotinplastre og nikotinposer.

Det er ikke let at vælge det rette hjælpemiddel, da der er flere ting at tage højde for. Når alt kommer til alt, handler det dog om at vælge, hvad du mener, der kan være den største hjælp for dit vedkommende.

Mener du f.eks., at der vil være størst chance for, at du kan lade cigaretterne være, hvis du overgår til nikotinposer, så bør du finde et sted, hvor de har gode nikotinposer tilbud. Det samme er tilfældet, hvis du vil vælge en e-cigaret eller nikotinplaster.

Fortæl andre om det

Det kan også være en rigtig god idé at fortælle andre om det. Når du gør det, så har du folk med på sidelinjen, der kan give dig støtte. Hertil vil der sandsynligvis også være folk, du ikke vil skuffe, ved at droppe dit rygestop.

Selvom det kan virke intimiderende at skulle fortælle andre om, at du vil stoppe med at ryge, skal der ikke være tvivl om, at det er det rette at gøre. Det er nemlig med til at lægge et sundt pres på dig, som vil give dig yderligere motivation.

Hvem du vælger at fortælle om, at du vil stoppe med at ryge, er naturligvis helt op til dig selv. Det anbefales dog, at du vælger at fortælle det til nogen, der betyder noget for dig, så du netop får et pres at føle.

Stop ikke fra den ene dag til den anden

Det kan måske lyde en smule besynderligt, men det er faktisk vigtigt, at du ikke blot stopper fra den ene dag til den anden. Hvis du gør, er der nemlig en større risiko for, at det ender med at gå galt, og at dit rygestop slår fejl.

Gå i stedet at gør dig tanker om et potentielt rygestop i et stykke tid. Inden du stopper, skal du nemlig have overbevist dig selv om, at det er noget, du vil for alvor.