Hvordan arbejder du med din tandlægeskræk?

Hvis du kæmper med tandlægeskræk, så er du langt fra den eneste. Faktisk er det meget normalt, at vi danskere i højere eller lavere grad kæmper med tandlægeskræk. Det kan være lige fra, at du har våde håndflader, når du sidder i venteværelset til, at du kan opleve angstanfald i tandlægestolen. For nogle mennesker er deres tandlægeskræk så voldsom, at det afholder dem fra at tage til tandlægen, selvom at det anbefales at gøre det regelmæssigt. Hvis ikke selv at man kæmper med tandlægeskræk, så kan det måske være svært at sætte sig ind i, og det er heller ikke sikkert, at personen med tandlægeskræk ved, hvorfor og hvornår skrækken er opstået.

Hvad kan man selv gøre?

Som det gælder med alle andre former for skræk og angst, så gælder det om at være så tryg som muligt. Skal du prøve noget grænseoverskidende såsom at flyve i luftballon for eksempel, så vil du måske også være mindre bange, hvis du kender ham, som flyver luftballonen, eller hvis du vælger et firma, som har eksisteret i 100 år fremfor en nyopstartet virksomhed. Det hele handler om tryghed, og det samme gælder hos tandlægen. Derfor kan det være en mulighed, at du vælger en tandlæge, som en i din familie eller omgangskreds også har. Du har tryghed til personen, som har tryghed til tandlægen. Derudover vil det altid være en god idé at gøre tandlægen opmærksom på din tandlægeskræk, så de ved det inden undersøgelsen.

Tandlæge i Fredericia

Søger du en ny tandlæge i Fredericia, som kan hjælpe med din tandlægeskræk, så brug lidt tid på at undersøge nogle tandlæger på Google. Her skriver flere og flere tandlæger, at de er uddannet i håndtering af tandlægeskræk, og på den måde kan du forhåbentlig Komme igennem din tandlægeskræk og få tjekket dine tænder regelmæssigt uden at gå fuldstændig i panik.