Se efter dette, når du vælger tandlæge

Ligesom det er tilfældet for andre virksomheder, er du frit stillet til at finde dig en ny tandlæge, hvis du ikke er tilfreds med prisen eller servicen hos sin nuværende. I Danmark har vi nemlig frit valg til at vælge vores egen tandlæge – ikke mindst da vi betaler store dele af besøgene selv, til trods for en mindre indregnet statsstøtte.

Der kan være stor forskel på den service og kvalitet, som du modtager i den enkelte tandklinik. Og fordi de fleste tandlæger tager imod dig med åbne arme og sikrer dog og dine journaler en nem overgang til deres system, er det let at skifte. Det bekræfter vores egen tandlæge, som kan findes her.

Sådan udvælger du din nye tandklinik

Prisen er altid udslagsgivende, når der skal vælges ny tandlæge. Det skydes, at der hersker konsensus om, at tandlæger generelt er dyre, hvorfor vi som forbrugere vil gøre en bedst mulig handel. Derfor kan en billig tandlæge også sagtens tænkes at få flere henvendelser – alene pga. deres prisliste, og ikke nødvendigvis kvalitet. Dermed ikke sagt, der ikke findes billigere og samtidig gode tandlæger!

Pris kan dog ikke stå alene. Mange ser derfor også efter tandlægens omdømme. I dag har du som forbruger gode muligheder for dette. Tænk blot på anmeldelser på Google eller sider som Trustpilot. Her kan du let holde øje med, om der bliver skrevet gode ting om de enkelte klinikker. Det er en god måde at danne sig et overblik på, før du kontakter en pågældende klinik.

Det er dog også altid en god idé at spørge i sit netværk, om der er nogen, som kan anbefale et sted. Anbefalinger fra de nære relationer vægtes naturligvis altid højest.

Når du har en idé om, hvor du gerne vil være kunde henne, kan du med fordel ringe til dem og spørge lidt ind til deres klinik. Det giver dig nok også enten en god eller dårlig mavefornemmelse, som vil fortælle dig, om du er på rette vej eller skal prøve et andet sted.

Husk desuden at undersøge, om din tandlæge tilbyder rabatter – f.eks. studierabat eller rabat til pensionister.