Sådan sparer du penge på dit mobilabonnement

Mobiler kan være nogle rigtige pengeslugere, ikke blot i deres købspris eller når de skal repareres, men også løbende i forbindelse med dit tilknyttede abonnement. Uden abonnement kommer man ikke langt med sit forbrug, men det er alligevel muligt at spare penge, hvis man går sit teleselskab efter i sømmene.

Undersøg dine vilkår, og find nogle, der kan tilbyde det bedre eller billigere

Før du kan kaste dig ud i måske at spare penge på mobilregningen, er det nødvendigt først at kende grundigt til dine nuværende vilkår. Hvad betaler du eksempelvis for opkald, sms, og hvor meget data har du til rådighed? Skriv det eventuelt ned et sted, så du har styr på det. Når først det er gjort, kan du nemt og uden besvær sammenligne den pris, som du betaler, men de priser som andre teleudbydere kan tilbyde dig.

Det er i høj grad muligt at få mobiltelefoni til fast lave priser, og altså behøver du ikke gøre brug af tidsbegrænsede slagtilbud for at holde prisen i bund. Tværtimod kan du surfe omkring og holde øje med, hvem der kan tilbyde dig de bedste vilkår. Er du modig, kan du samtidigt prøve at ringe til dit nuværende eller et nyt selskab for at høre, hvad de kan tilbyde dig af bedre vilkår end før.

Skær ned på abonnementets størrelse og spar

Alternativt er det også muligt at spare lette penge ved at skære ned på størrelsen af dit nuværende abonnement. For eksempel går mange rundt og betaler for langt mere data end de reelt gør brug af. For at vurdere situationen kan du eksempelvis gå ind i indstillingerne på din mobil for at kigge din forbrugshistorik. Her kan du se, hvorvidt du kommer tæt på den mængde dataforbrug, som du betaler for, eller om der stadig er meget at give af. I så fald er nedjustering muligt.