ALT DU SKAL VIDE OM LØNSIKRING

loensikring-selvstaendig-koebstaedernes-forsikring

I denne artikel vil vi gennemgå de mest stillede spørgsmål omkring lønsikring, så du kan få svaret på alt omkring lønsikring.
Vi vil komme omkring spørgsmål som:
– Hvad er lønsikring?
– Hvem kan få lønsikring?
– Kan jeg få lønsikring ved sygdom?
– Er lønsikring fradragsberretiget?
– Hvor meget får man udbetalt i lønsikring?

HVAD ER LØNSIKRING?

Lønsikring er kort og præcist en forsikring, som fungerer som ekstra indtægt til dagpenge, hvis du skulle være så uheldig at miste dit arbejde. Så skulle uheldet være ude og du har mistet dit arbejde, så får du altså både udbetalt dagpenge (hvis du er medlem af en a-kasse) og lønsikring oveni. De fleste udbydere udbetaler op til 90% af din forhenværende bruttoløn – det vil sige løn inkl. provision, bonus, fri bil, fri telefon osv.

HVEM KAN FÅ LØNSIKRING?

Med lønsikring kan du opretholde en vis levestandard, selv om du er arbejdsløs. Denne forsikring vil være med til at sikre, at du ikke kommer for langt bagud med dine regninger og udgifter, mens du leder efter nyt arbejde. For at kunne oprette en lønsikring, er der visse krav.
For at tegne en lønsikring skal man være fyldt 18 år og være under 59 år. Man skal samtidig have været fastansat mere end 30 timer om ugen. Det er ydermere et krav, at du skal have været ansat som lønmodtager i en funktionærlignende stilling i mere end 12 måneder.

ER LØNSIKRING FRADRAGSBERRETIGET?

At sørge for, at der er styr på din økonomi er én ting, men at sørge for, at du har ro i sindet ved at vide, at du er dækket i tilfælde af en nødsituation, er en anden ting. Med en lønforsikring kan du være rolig i visheden om, at du og din familie er sikret økonomisk, hvis der sker noget. Og fordi det er et skattefradrag, kan du føle dig godt tilpas ved at tage vare på dig selv og dine kære.

KAN JEG FÅ LØNSIKRING VED SYGDOM?

Er du bekymret for at blive afskediget, mens du er sygemeldt? Er du bekymret for, at du ikke kan få pengene til at slå til, hvis du ikke kan arbejde i et stykke tid? Lønsikring kan hjælpe. Den dækker dig for indtægtstab i tilfælde af afskedigelse, sygdom eller skade, så du kan slappe af i vished om, at du er beskyttet, uanset hvad livet kaster dig i møde. Men vær opmærksom på, at det ikke er alle lønsikringer der dækker ved sygdom. Sørg derfor for at den lønsikring du tegner også dækker ved sygdom.

HVOR MEGET FÅR MAN UDBETALT I LØNSIKRING?

Lønsikring giver dig ro i sindet i tilfælde af arbejdsløshed. Hvis du bliver arbejdsløs, kan du få op til 90% af din indkomst fra før du blev arbejdsløs. Dette kan gælde i op til 12 måneder pr. arbejdsløshedsperiode, så du kan fokusere på at finde et nyt job uden at bekymre dig om din økonomi.