Sådan får du den bedste forsikring

Forsikringer kan være en kringlet ting at hitte rede i. Der er et hav af forskellige slags, forskellige selskaber, og hvad har man egentlig behov for at få dækket. For mange kan forsikringer være helt uigennemskuelige, og man aner ikke, hvad man betaler for, og om det er en rimelig pris. Derfor kan det være en fantastisk idé at benytte sig af en uvildig forsikringsmægler.

 

Hvad er en forsikringsmægler?

Det er ikke sikkert, at du tidligere er stødt på ordet forsikringsmægler. Kort sagt er det en form for forsikringsrådgiver, som hjælper dig til at få den bedste forsikring til den bedste pris. De har øje for de små detaljer, som man måske ikke selv ser eller ved, at man bør kigge efter. De har fagligheden med sig og kan hjælpe dig godt på vej på et informeret grundlag. 

Typisk vil du lave en aftale med en forsikringsmægler, hvor i sammen taler jer ind på, hvad dine behov er. Mægleren vil ikke forsøge at presse dig til at købe mere eller mindre, end du har brug for. Vedkommende vil blot forsøge at finde frem til den perfekte løsning for lige netop dig. 

 

Forskellen på en mægler og en assurandør

Du har måske tidligere stødt på en assurandør i din jagt på den ideelle forsikring, og nu tænker du måske – hvad er så forskellen på en mægler og en assurandør? Den største forskel at spore mellem de to typer rådgivere er uvildigheden. 

 

Assurandører er ikke uvildige. De arbejder for forsikringsselskaberne og varetager derfor deres interesser. Du kan betragte dem som sælgere, for det er det, de laver, når de snakker med dig om forsikring. De forsøger at sælge dig mest muligt, fordi det er deres job. 

En forsikringsmægler er derimod fuldstændig uvildig i den forstand, at vedkommende varetager dine interesser som køber af forsikring. En mægler samarbejder kun med de forsikringsselskaber, som vil give dig den bedste dækning til den bedste pris. Hvis ikke, så ringer de bare til det næste selskab i rækken for at høre, hvad de kan tilbyde. En mægler er altså uvildig, hvad angår valg af forsikringsselskab. 

 

Gennemskueligheden gør hele forskellen 

Når man taler med en assurandør hos et forsikringsselskab, kan man ofte sidde med en følelse af, at de ikke fortæller en hele sandheden eller er uærlige. Dette behøver du ikke bekymre dig om med en uvildig forsikringsmægler. De har nemlig ingen skjulte motiver, og det er det, udover deres ekspertise selvfølgelig, at du betaler dem for.

Følelsen af tryghed og tillid til din forsikringsrådgiver er det hele værd. Det gør en stor forskel sammenlignet med den dårlige mavefornemmelse, man ellers kan have, når man betaler for noget, som man ikke kender noget til. Brug derfor en forsikringsmægler, så du er sikker på at få det bedste tilbud.