Hvad koster en afstandsmåler?

afstandsmåler-måling-carl-ras

Hvad koster en afstandsmåler?

Afstandsmåler tilbud og billige løsninger kan ingen klage over. Men hvad skal du se efter når du skal overveje dit køb? Om det er en Bosch, Leica, Hultafors eller Milwaukee afstandsmåler, har ikke stor betydning her. Hver af mærkerne har afstandsmålere til forskellige priser. Men hvad du skal bruge til samt funktioner den skal kunne besidde er væsentligt.

Fokuser ikke for meget på kendte mærker

De billige af slagsen kan typisk måle op til ca. 50 meter og passer fint til renovering af ens lejlighed. Du får vist målingstallet på displayskærmen og typisk intet mere end dette. Uden lys og farve dog. Men ofte er de fleste afstandsmålere omringet af gummiarmere for at sikre at den får ingen skader hvis du taber den på hård cement. Avancerede funktioner som Stake-out fås i de dyre udgaver samt Bluetooth. Til gengæld kan du være heldig for at den kan udføre Zoom funktioner, være brugbart til inden- og udendørs samt måske tilbyde en gratis måle app.

De billige:
+/- 2 mm op til 50 meter
Lys i display: Nej.
Farvet display: Ja.
Bluetooth: Nej.
Avancerede funktioner: Nej.
Pris: 400-1.000 kr.

Rum dimensions beregning

Hvis vi går skridtet videre til at lidt dyre model indebære dette nogle flere funktioner. Her kan du forvente at den kan klare funktioner som Pythagoras, overførsel til iPad, beregning af rum dimensioner og hældningsmåler. Hvis afstandsmåleren skal benyttes til en arbejdsplads, kan det være en fordel at købe en lidt dyre model. Fordi den kan måle op til ca. 100 meter, passer det bedre til større arbejdspladser og dens arealer.

De placeret midt imellem:
+/- 1,5 mm op til 100 meter
Lys i display: Ja
Farvet display: Nej.
Bluetooth: Ja.
Avancerede funktioner: Ja.
Pris: 1.000-4.000 kr.

”Sagde du 3D måling?”

Er du og virksomheden du er ansat hos ved at skulle ombygge eller om designe et større fællesareal? Det er måske en sjældent tilfælde, men en avanceret afstandsmåler kan gøre arbejdet mere effektivt og præcist. Nogle af dem kan netop måle helt op til 300 meter. Hvad der differentierer de dyre afstandsmålere, er for eksempel 3D måling, maler funktion samt kamerafunktion. For at sørge for at dette er en sikker investering, så har de fleste IP 65-beskyttelse og stød absorberende gummihus.

De dyre:
+/- 1 mm op til 300 meter
Lys i display: Ja.
Farvet display: Ja.
Bluetooth: Nej.
Avancerede funktioner: Ja.
Pris: 4.000-13.000 kr.