Sådan kan du spare penge på printerfronten

Nogle danskere bruger aldrig deres printer, ja ikke alle danskere har en printer – men der er altså også andre danskere, der bruger deres printer noget mere end gennemsnittet, og selvom det ikke er printeren, der går ind og ødelægger en økonomi, er det altså på ingen måde billigt at være overbruger af sin printer. Derfor kan du med en omlægning af dine vaner spare en hel del penge i forbindelse med printer og printning.

Er du overbruger af din printer, må du næsten gå ud fra, at du også printer ting, som reelt set ikke er nødvendigt. Det er bl.a. nogle af disse print, du skal arbejde på at skære ud af dit forbrug af printeren. For det første er det en unødvendig belastning af økonomien, når du skal bruge flere penge på papir og blæk til printeren, end hvad der er nødvendigt. Men der er også en bæredygtighedsdebat at tage op, med produktionen af papir som jo kræver fældning af træer. Det er altså også spild af papir, hvilket er blevet kåret til en af synderne ift. til klimadebatten og nedbrydelsen af ozonlaget. Der er altså flere ting at tænke på omkring forbruget af din printer.

Køb billige toner

Du kommer ikke udenom at købe toner til din printer, hvis du ikke bare vil printe blankt papir ud. Og toner er dyre – i hvert fald de originale. Når du køber toner, kan du nemlig skelne imellem originale toner og kompatible toner. De originale toner er produceret af samme producent som printeren, mens kompatible toner er producerede andetsteds, mens stadig passer til din printer. Ved at købe uoriginale toner, f.eks. Samsung toner, kan du altså pludselig finde nogle ekstra penge, du før brugte på toner, som du nu i stedet for har sparet.