Find din vej ud af alkoholmisbruget

Afhængighed af alkohol er en lidelse, som kan have fatale konsekvenser, og som det dermed handler om at behandle hurtigst muligt. Det kræver dog en god portion motivation for personen med alkoholmisbruget, og derudover kræver det også en omfattende støtte fra de pårørende.

Den aktive alkoholiker vil sjældent være i stand til selv at se alvoren ved sin afhængighed, og derfor er det i de fleste tilfælde de pårørende, der må tage initiativ til at hente professionel hjælp.

Medmenneskelig og værdig behandling

Behandling af alkoholisme er en kompleks sag, der kræver et enormt kendskab til både de fysiske og de psykiske aspekter af sygdommen.

For at behandlingen skal virke optimalt, er det et must med et empatisk personale, der har professionel erfaring, og som ved, hvad der skal til for at komme ud af et misbrug.

En del af personalet er ædru alkoholikere, hvilket vil sige, at de har en enorm forståelse af de følelser, den alkoholiserede sidder med og derfor vil være i stand til at kunne sætte sig i vedkommendes sted.

Et behandlingsforløb på behandlingscenteret tager udgangspunkt i anerkendte metoder, som blandt andet inkorporerer psykoterapi, akupunktur og en masse andet.

Også behandling for familien

Når patienten sættes i behandling, vil der også være et program for den nærmeste familie. Patientens familiemedlemmer vil nemlig også være stærkt påvirkede af deres næres alkoholmisbrug, og de kan i den forbindelse pådrage sig traumer. I familiebehandlingen vil disse traumer blandt andet blive bearbejdet, og der vil blive skabt en bevidsthed om, hvad alkoholmisbrug gør ved en familie.

Gode statistikker

Måske synes du, at det virker nærmest umuligt og fuldstændigt urealistisk for dig at komme ud af dit alkoholmisbrug. Det er naturligvis heller ikke let at komme ud af et misbrug, men med den rette motivation og en behandling med virksomme metoder, kan det faktisk godt lade sig gøre.

Der er nemlig behandlingscentre, hvor hele 80% kan konstateres ædru efter behandlingen og altså er ude af misbruget. Alene dette tal kan fungere som en motivation for både patienten selv, men også for de pårørende.