3 måder at mindske omkostningerne til bilen

­Vi ved alle sammen godt, at det er dyrt at have bil. Det koster selvfølgelig at købe bilen, og optage et eventuelt lån som man typisk tager, hvis man ikke køber udelukkende fra egen lomme, og så alle de andre udgifter hen ad vejen – herunder afgifter, forsikring, service og reparation.

Hvis ikke man decideret har brug for en bil, som hvis nu man f.eks. bor midt inde i en storby, så kan man altså spare rigtig mange penge ved ikke at have en bil.

Men hvis man nu har brug for en bil, hvilket langt de fleste har, så er der altså også måder hvorpå man kan gøre udgifterne mindre. Vi giver dig her 3 gode tips til, hvordan du kan mindske dine udgifter til bilen.

 

Du kan spare mange penge ved at købe en brugt bil

Den største udgift til enhver bil – i hvert fald hvis ikke du køber en gammel skrotbunke – er typisk selve prisen på bilen når du køber den. Det betyder altså, at kan du spare penge på bilens pris, så sparer du også måned ydelse på billånet. Og hvordan sparer du på bedste vis penge på bilen? Jo, det gør du ved at købe en brugt!
Mange tror, at fordi man køber en brugt bil, så køber man en gammel og slidt bil. Det er langt fra tilfældet, og faktisk kan du finde næsten nye biler, som ”kun” har kørt 10.000 – 15.000 kilometer, hvilket betragtes som næsten ny. Det gode ved dette er, at du får en rigtig fin bil, til en del færre penge, fordi de dyreste kilometer på enhver bil, ligger i de første 10.000-20.000 kilometer. Derfor er det altid en god idé at lade en anden tage sig af disse omkostninger, og så købe en brugt bil.

 

Udnyt dine kontakter – måske du kender en mekaniker?

Hvis du kender en i dit netværk som er mekaniker, eller i hvert fald ved lidt om biler, så kan du spare rigtig mange penge ved at indhente lidt tjenester der. Hvis det blot er et bremseskift, udstødningsophæng eller skift af dæk, så er det hurtigt fikset over en øl eller to i garagen, og så kan du hjælpe med noget andet en anden gang.

 

Overhold bilens serviceaftale

Et salg af brugt bil er altid nemmere hvis bilen har overholdt sine serviceaftaler. Serviceaftaler er beviset på, at bilen har fået det tilsyn den har fortjent igennem dens livstid.
Men det er ikke kun for at gøre salget nemmere, at man skal overholde service, men også fordi du kan undgå større regninger hen ad vejen, ved at din mekaniker opdager det ved service, før det løber løbsk.