Vælg lokalt, når du skal bruge en bedemand

Det giver rigtig god mening at vælge en lokal bedemand, hvis du står i den uheldige og sørgelige situation at have mistet en du holder af. For selvom vi i voksenlivet stilles over for rigtig mange udfordringer, så er det en helt særlig og meget trist en, når vi skal arrangere en begravelse for en kær afdød.

Det at arrangere en begravelse er nemlig ikke bare at tale med kirken og præsten. Der skal tages hånd om rigtig mange praktiske opgaver, som er blevet familiens ansvar. Et klassisk eksempel er, at man skal tale med skifteretten angående dødsboet, men helt banale opgaver som at melde dødsfaldet er også en opgave, som tilfalder de pårørende. Dertil er der mange øvrige gøremål, som man ofte glemmer – eksempelvis at man skal lukke bankkontoer og fjerne personens tilstedeværelse fra internettet.

Det kan med andre ord blive noget af en tung opgave at holde tråd i alle disse gøremål, når man ovenikøbet er i en fase med sorg samtidig. Derfor vælger mange at alliere sig med en lokal bedemand, som hjælper med alt dette. Bedemanden er en meget erfaren person inden for dette fagområde, hvilket betyder at han eller hun kan give klarhed og facilitere en proces, hvor der er styr på tingene, så man ikke oplever ekstra frustrationer, når man har mange følelser at holde styr på i forvejen.

Bedemanden vil stå for at klare alle dokumenter og praktiske opgaver, så familien i stedet kan bruge tid på at tale med præsten og få planlagt en smuk mindehøjtidelighed. Bedemanden kan skabe kontakten til præsten og kirken, hvorefter det er familien som forsyner præsten med stikord til talen og leder efter vers og salmer, der er passende til mindehøjtideligheden, fordi de repræsenterer den afdøde på en smuk måde.

En bedemand, der kender lokallivet, kan også hjælpe dig med at få indrykket en dødsannonce i den lokale avis samt hjælpe dig med at finde en stenhugger til gravstenen og få bestilt blomster m.m.

Du bliver med andre ord ført igennem processen efter dødsfaldet, og selv om det kan lyde som simple opgaver, så kan de forvolde besvær og være komplicerede, hvilket man på alle måder vil undgå, når man egentlig helst vil koncentrere sig om at planlægge en værdig afsked.