Skal du købe dit barns første cykel? Så læs med her og få tre gode tips til valget af den helt rigtige cykel

Mange forældre vælger at købe en cykel til sit barn, når de rammer en alder hvor de kan begynde at lære at cykle. Det at cykle har en masse fordele for barnet, og derfor er det også vigtigt at finde den helt rigtige cykel til dit barn fra start, så I kan begynde at skabe en cykelglæde der varer i lang tid hos barnet. Her kommer derfor tre tips til, hvordan I kan gøre det gode køb af børnecykel.

Gør det sjovt at cykle

Børnecykel og motion går hånd i hånd. Når børn begynder at cykle i en tidlig alder, gør det også at de får en øget mobilitet og kan bevæge sig rundt på flere måder. Det er velkendt at der også er mange fordele ved at barnet så tidligt som muligt bliver fortrolig med at cykle, og det har hermed også nogle sundhedsmæssige fordele. Derfor er det rigtig godt, hvis man som forældre formår at gøre det sjovt at cykle.

Udseendet er sjovt, men sikkerheden må komme først

Når I skal vælge den rigtige cykel til jeres barn, er det klart at udseendet også vil spille en rolle for jeres valg. Det er også klart at alle forældre går rigtig meget op i at sikkerheden af cyklen er i top. Derfor er det vigtigt at I undersøger om mærket på cyklen lever op til de krav der er for sikkerheden ved brug.

Prøv cyklerne af

Hvis I er i tvivl om hvilken cykel der passer bedst til jeres barn, kunne det måske være en mulighed at tage jeres barn med ud at prøve de forskellige cykler. Mange gange er det den bedste løsning, som også sikrer at cyklen passer i størrelse og komfort til barnet.