Vælg den rette cykel til dit barn

Børn elsker at cykle. Især hvis cyklen er indstillet korrekt og passer til barnet. Der er mange ting, man skal forholde sig til, når man skal vælge en cykel til sit barn. Børn vokser jo med alderen, og hvis glæden ved at cykle skal fortsætte, må cyklen skulle tilpasses til barnet, efterhånden som tiden går. Vi kommer her med et par gode råd til, hvordan du vælger den perfekte barnecykel til dit barn. 

Størrelsen er vigtig

Det er vigtigt, at størrelsen på cyklen passer til barnets størrelse. Cyklen og de dertilhørende hjul må hverken være for store eller for små. Hvis cyklen bliver for lille, kan barnet ikke strække sine ben eller arme helt, hvilket gør cyklen ustabil og svær at køre på. Musklerne vil også blive belastet forkert. Bliver den for stor, kan det være svært for barnet at nå jorden og kan dermed nemt komme galt af sted. Barnet kan nemmere miste kontrollen med en for stor cykel og deres overblik over selve trafikken vil dermed blive dårlig. Derfor er det vigtigt at finde den helt rette størrelse. Du kan bl.a. hos Max Horsens se et stort udvalg af børnecykler! De har helt sikkert den perfekte størrelse til barnets cykel. 

Når barnet skal lære at cykle

Når dit barn skal lære at cykle for første gang, er det altid en god idé at gøre brug af støttehjul. Nogle børnecykler kommer med støttehjul, men de kan også købes løst. Til at starte med skal støttehjulene røre jorden, når barnet cykler. Når dit barn så har lært nogenlunde at holde balancen på cyklen, kan støttehjulene løftes nogle centimeter over jorden, så de kun støtter, når der kommer ubalance og cyklen vipper lidt til en af siderne. En støttestang kan også være til stor hjælp, når barnet lige har lært at cykle. Støttestangen kan gøre det muligt for de voksne at hjælpe barnet med at holde balancen, når det er nødvendigt. 

Sikkerhed

Dit barn skal selvfølgelig også have en cykelhjelm, så det ikke ender helt galt, når barnet vælter på cyklen. De fleste hjelme kan justeres til forskellige hovedstørrelser. Det er vigtigt at huske på, at hjelmen skal dække nakke, og at hjelmen skal sidde vandret og dække barnets pande. Hovedet vokser desuden langsommere end kroppen gør, så du kan med fordel investere i en god, solid hjelm til dit barn, da den kan bruges i mange år. Lad være med at vælge den billigste hjelm, da de lidt dyrere hjelme ofte har en bedre sikkerhed. Cyklens bremser skal også fungere optimalt, så der ikke sker ulykker. Bremserne må endelig ikke strammes så meget, at barnets små hænder ikke kan gribe sikkert om grebene.