Sådan forbereder du dig på et liv for forælder

Den følelse det er at blive forælder, er ikke noget, du kan forberede dig på. Det er noget, der skal mærkes for at forstås. Til gengæld kan du forberede dig på en hel masse praktiske ting, så du føler dig så klar som muligt.

Men hvad er egentlig godt at have styr på, inden du bliver forælder?

Find en funktionel barnevogn

En barnevogn er naturligvis nødvendigt, når du skal være forælder. Der findes mange forskellige mærker, varianter og modeller, så det er ikke altid lige nemt at vælge en. Du skal dog tænke på dine egne behov i stedet for at kigge på, hvad andre omkring dig vælger.

Du skal bl.a. overveje, hvor stor en barnevogn, du ønsker. En mindre barnevogn er lettere at have med rundt omkring, men en større barnevogn er ofte mere stabil. Desuden skal du tænke over, om du foretrækker drejelige hjul eller ej. Det er en fordel at prøve forskellige barnevogne for at finde ud af, hvad du bedst kan lide.

Hvis du leder efter en stabil barnevogn med ekstra plads, er det også en mulighed at vælge en institutions barnevogn.

Køb det første sæt tøj

Der er altid noget særligt over det allerførste sæt tøj, som dit barn får på. Det er noget, som mange beholder i mange år efter. Derfor er det også en hyggelig ting at købe. Når du leder efter dit barns første sæt tøj, så skal du vælge det, der fanger dig først. Du skal vælge et sæt, som du synes er sødt.

Pak en hospitalstaske med alt det nødvendige

Når du nærmer dig en terminsdato, er det en god idé at pakke en hospitalstaske med alt, hvad der er nødvendigt at have med. Det er f.eks. sådan noget som toiletsager, ammeindlæg, vådservietter, hygiejnebind, læsestof, snacks m.m.