Sådan ved du hvad der kan gøres mod uren hud

Det kan være svært at have en ren og pæn hud, ikke mindst fordi man oftest har nogle perioder hvor der er flere hormoner end normalt, og fordi der ikke altid er styr på kost, og generelt er der bare nogle tider hvor huden er hårdere ramt end andre perioder. Det er bare vigtigt vi holder styr på vores hud, og ikke mindst sørger for at holde den ren, pæn og ikke mindst fugtig.

Hormoner i kroppen?

Det er typisk i teenageårene kroppen producerer en masse talg, som giver uren hud. Der er ikke meget der kan gøres ved det, udover fugt til huden, og passe på med hvad der indtages, og den motion der bliver dyrket. Hormonerne kan påvirkes yderligere, hvis man indtager flere hormoner, end kroppen i forvejen har. Det sker hvis man bruger prævention, p-piller for eksempel, eller en spiral. Det frigiver en masse hormon, som giver dårligere hud, og ikke mindst urenheder. I forbindelse med en piges menstruation, opleves uren hud også, så det har altid en sammenhæng med hormonerne.

Hvad kan der gøres ved uren hud?

Det er ikke fordi der kan gøres ret meget i forbindelse med uren hud, udover hudplejning, og ændre sin livsstil. Der er dog nogle få ting som kunne gøres bedre, og eventuelt fjerne fra dagligdagen hvis det er det som er problemet. Du kan eventuelt prøve noget af det af, og se hvad der hjælper:

  • P-piller/spiral?
  • For meget sukker?
  • Ingen motion?

Alle de punkter er til der er grund til uren hud, og det kan du selvfølgelig gøre noget ved, eller noget af det kan du. Du kan ikke gøre noget ved den prævention men det andet kan du gøre noget ved, fordi det handler om at ændre sin livsstil.

Mælk og påvirkningerne

Mælk er en af de ting der kan være en synder, når det kommer til at udvikle urenheder på huden. Fordi at det har en tendens til at forværre huden til ting som akne. Akne er ikke det sammen som uren hud, det ligner det. Men det er ikke sikkert du har akne, så tjek lige op på det inden. Drop mælkeprodukter hvis du kæmper med urenheder, du kan finde alternativer som soya, mandel og havre mælk/drik.

Hvad kendetegner uren hud?

Uren hud kendetegnes oftest ved bumser, og ikke mindst hudorme. Man bliver oftest pisse irriteret af ens hud, og prikker du hvide/gule betændte bumser ud. Men det er den helt forkerte måde at gøre det hele på. Uren hud kendetegnes ved skinnende, befængt med bumser, røde knopper og evt. hudorme. Det er noget der kan opstå forskellige steder på kroppen, og oftest i ansigtet er det det allermest generet sted. For det er et sted vi har svært ved at skjule. Uren hud kan opstå mange andre steder som på ryggen, overarmen eller brystkassen, for der er der en masse talgkirtler, og derfor vil det være en oplagt risiko for at blive ramt af uren hud.