En dag i Aarhus: Den ultimative guide

Aarhus er en vidunderlig by med så meget at lave, se og opleve. Det er den fjerdestørste kommune i Danmark efter areal og den næstmest befolkede. En dag i dette smukke sted kan bruges på at udforske de mange museer, gå en tur på stranden eller nyde nogle af de restauranter i verdensklasse, der ligger i gåafstand fra hinanden. Listen er lang! Her er 6 ting, du bør gøre, når du besøger Aarhus på din næste ferie:

Gå en tur gennem Aarhus midtby

Gå gennem Aarhus’ charmerende gamle bydel fyldt med smalle gader og hyggelige caféer, hvor du finder en blanding mellem gamle og nye bygninger. Her er der også rig mulighed for at finde en masse specialbutikker, hvor du kan slippe dit indre shoppegen løs. Der er også en masse spændende restauranter og barer beliggende i hjertet af Aarhus, blandt andet restaurant Gastrome som har 1 Michelin stjerne.

Besøg ARoS Kunstmuseum og se Aarhus i regnbuens farver

Besøg ARoS Art Museum og se store kunstværker fra både danske kunstnere og internationale navne som Van Gogh, Picasso og Warhol. Der er flere etager med hver deres tema, som hver byder på spændende kunst, og som både ung som gammel kan nyde. Desuden byder den spektakulære tagterrasse på en panoramaudsigt over Aarhus i Olafur Eliassons flotte Your Rainbow Panorama.

Tag et smut i Musikhuset  Aarhus til koncert eller standup

Aarhus er hjemsted for et af landets bedste musikhuse, Musikhuset Aarhus. Her kan du se både danske kunstnere og kendte navne som Saveus, Jada og Phlake, når de kommer forbi byen på deres turnéer. Derudover er der en række mindre musikalske spillesteder rundt omkring, som også er med til at danne ramme om Spot Festival i foråret. Udover musik er der også standup og musical i stor stil i Musikhuset, og blandt andet kendte stykker som The Bodyguard er blevet fremvist i 2021. Samtidig er det også nemt at komme til, da det ligger centralt i byen, og der er gode muligheder for parkering hvis i kommer i bil.

Udforsk det nye Moesgaard Museum 

Det nye Moesgaard Museum åbnede i 2017 og er nu hjemsted for det største arkæologiske fund fra Danmark, den 2000 år gamle Grauballe-mand. Artefakterne på museet omfatter stenalderredskaber, vikingesmykker og våben fra jernalderen – og ikke at forglemme en spændende udstilling om Mexicos helligedag, Dødens Dag.

Derudover er der også en flot natur omkring museet, med både skov og strand. Om sommeren kan man nemt få en hel dag til at gå ude ved Moesgaard, og om vinteren er der gode muligheder for at tage en kælk under armen og kører ned af de lange bakker.

Gå en tur gennem Marselisborg Slotshave og nyd den naturlige skønhed i den danske natur 

Aarhus har nogle fantastiske vandreture, uanset om det er i selve byen eller i mere landlige områder. Marselisborg Slotshave er et dejligt sted at gå en tur og nyde udsigten over både Aarhus ved havet med sin smukke kystlinje og skove overalt, hvor du ser hen. Marselisborg Slot er Dronning Magrethes private residens når hun er i Aarhus, og er derfor kun tilgængelig når hun ikke er der. Men når der ikke er royalt besøg i det østjyske er der åbent for at alle kan komme ind og nyde den helt fantastisk flotte slotshave.

Besøg Den Gamle By, en historisk landsby med smukt bevarede bygninger fra forskellige epoker 

Rejs tilbage i tiden på Den Gamle By – byens frilandsmuseum, hvor du kan du se gamle huse, gader og værksteder fra Danmarkshistorien. Museet er inddelt i forskellige tidsaldre – tidsperioder – hvor du kan fordybe dig i hverdagen i de enkelte tidsaldre. Hvor den ene del af byen beskæftiger sig med tiden før år 1900, så er der de seneste år også åbnet en stor del som tager dig med tilbage til 1970’erne, og hvordan livet var der. Hvis du ikke selv levede dengang, kan du helt sikkert tage din mor eller bedstemor med under armen, og give dem begge en nostalgisk rejse tilbage til deres ungdom!