Tag hånd om kontorets hjerte – sørg for de rigtige blækpatroner

Kontormiljøer rundt omkring kan være indrettet på mange forskellige måder og efter forskellige filosofier. Men gældende for stort set dem alle er, at hjertet udgøres af det samme rum. Det er sjældent specielt stort, men funktionaliteten skal til hver en tid være i top. Der er selvfølgeligt tale om kontorets printerrum, kopirum eller pædagogiske værksted, kært barn kan have mange navne.

Det er her, de flotte projekter og illustrationer, der er blevet til på computeren, bliver til fysiske og håndgribelige produkter. Det er også her, der skal være mulighed for at laminere og lignende, og generelt er det ofte sådan, at det er i printerrummet, at der forefindes alverdens kontorartikler til alskens opgaver og projekter.

I et godt og funktionelt printerrum skal der naturligvis findes en eller flere printere af høj kvalitet med stor pålidelighed og med alle de smarte funktioner, en moderne arbejdsplads kræver.

En bil kommer imidlertid ikke langt, når tanken er tom, og ligeledes bliver der ikke printet meget, når blækpatronerne i maskinen er tomme. Derfor skal der selvfølgelig være helt styr på blækbeholdningen, så man i værste fald altid kan udskifte blækpatronerne, når behovet opstår.

Vælg de rigtige patroner

Når det kommer til indkøb af blækpatroner, er det vigtigste, at man vælger de helt rigtige, der passer til lige netop din printer. For at blive i den tidligere analogi, er det jo heller ikke gangbart at hælde benzin på en dieselbil.

På de fleste hjemmesider, hvor du kan indkøbe blækpatroner, skal du først vælge dit printermærke. Dermed er det rimeligt lige til at vælge de rigtige blækpatroner, der passer til din printer. Hvad end der er tale om en printer af mærket Canon, Epson, HP eller Brother.

Der er imidlertid også mulighed for at købe blækpatroner, der er uoriginale, det vil sige produceret af en tredjepart. Dette kan sagtens være en rigtigt fin løsning, der selvsagt er væsentligt billigere. Selvom du indkøber uoriginale blækpatroner, vil du naturligvis nyde godt af samme garanti hos forhandleren.

Når du modtager dine nye blækpatroner, er det ikke helt ligegyldigt, hvordan du opbevarer dem. Du skal således være opmærksom på, hvilken temperatur de har. Det er ikke sådan, at blækket kan stivne, men dog vil det være tykkere, desto koldere det er. Det er selvsagt ikke lige sagen for en printermaskine at få sprøjtet tykt blæk ind i systemet. Derfor bør du vente med at tage dine nye blækpatroner i brug i mindst nogle timer.