Sådan holder du dit hjemmekontor ordentligt og ryddeligt

At arbejde hjemmefra har både sine fordele og ulemper. Imens mange oplever en større grad af effektivitet i kraft af mindre besvær med transport, føler andre en udviskning i forskellene mellem arbejde og fritid. Oveni dette kommer ugunstige arbejdsforhold og i mange tilfælde også rod og kontorer, der ikke hensigtsmæssigt er indrettet med tanke på systematisering og gode arbejdsgange.

Meget handler om planlægning, indretning og systematisering

Selvom det at skabe gode rammer for sit hjemmekontor kan lyde som en stor opgave, er det ofte muligt at komme langt ved at tage mindre tips, tricks og tiltag i brug. Det gælder for eksempel tiltagene på følgende liste, der alle kan være med til at skabe en større grad af overskuelighed.

  • Sørg for at holde orden i dine ting, for eksempel ved hjælp af systematisering og kontorartikler, der kan være med til at skabe orden. Overvej for eksempel tilføjelser såsom clipboards. Der kan hjælpe dig med at have orden på dine papirer, så de ikke bliver væk eller krøllede.

  • Indret dit kontor med en god balance imellem arbejde og fritid. Ingen af disse elementer bør lappe ind over hinanden i en grad der forstyrrer, men det kan alligevel være en god ide at have motivation i form af personlige nipsting eller billeder stående.

  • Ryd op løbende og gerne dagligt. Kun på den måde kan du være sikker på at holde niveauet nede og overskueligt i det lange løb.

Kontorartikler til hjemmekontoret kan være en god ide

Vil du gerne have et mere etableret kontor, der skaber større mulighed for arbejdsomhed, handler det i høj grad om at indrette dig på praktisk vis. Sørg for eksempel gerne for at købe de mest gængse kontorartikler ind, så du ikke skal sidde under dårlige forhold og arbejde. I sidste ende kan det hurtigt bliver investeringen værd.