Sådan får du det rustikke ind i din indretning

Den klassiske nordiske indretning er karakteriseret ved dens minimalisme og begrænsede farvepalette – og her passer det rustikke perfekt ind. En rustik indretning er nemlig indretning som er enkel, rå og charmerende med ubehandlede materialer og uden den store udsmykning og pynt. Mange er derfor begyndt at få øjnene op for rustikke indretningselementer, som lige giver den nordiske indretning dét ekstra for at skabe et skønt og hyggeligt hjem, hvor man har lyst til at tilbringe al sin tid.

Vi har samlet nogle gode bud på, hvordan du kan inddrage det rustikke i din indretning.

Åben murstensvæg

De bare mursten – uanset om der er tale om de klassiske røde mursten eller mursten i mere afdæmpede farver – giver et rum mere kant. Det giver et rum et råt look og giver også associationer til lækre industrille New Yorker penthouselejligheder. Den åbne murstensvæg er det perfekte valg til de rum, som lige mangler lidt personlighed. Det er nemlig et statement piece som trækker en del opmærksomhed – og det er derfor perfekt til stuen, som måske ellers er lidt kedelig at se på.

Betonelementer

Hvis du ikke er til den åbne murstensvæg, så kan det være at du er mere til det industrielle beton-look. Beton har for alvor fundet vej ind i vores boliger, og det er i høj grad på grund af dens minimalistiske og rå udtryk. I langt de fleste tilfælde vælger folk at indrette med microcement, som kan bruges på langt de fleste overflader. Det kan bruges både på vægge, gulve og endda også på badeværelset – og det er kendt for at give solide og stærke overflader, som ikke kræver den store rengøring.

Træelementer

Den naturlige indretning har været den helt store trend i lang tid nu – og det ser ikke ud til at den er på vej ud, faktisk lige modsat. Vi er vilde med grønne planter, jordfarverne og træ, og specielt træ er faktisk også grundlæggende del af den rustikke indretning. I dag er det nemlig meget populært at designe egne træmøbler i form af f.eks. plankeborde og hylder, og her er der rig mulighed for at designe et rustikt plankebord eller nogle rutikke hylder til boligen. Det er en god måde at inddrage det rustikke element samtidig med at din bolig får glæde af noget unikt, som passer perfekt ind i den øvrige indretning.