Sådan skaber du den ultimative udendørs loungestemning på få kvadratmeter

Når solen gør sit indtog og sender sine varme stråler ned over os, får man en stor lyst til at trække sig udendørs og spendere alle sine vågne timer i det fri. Hvor man kan mærke den stille vind, baggrundslyde og de sanselige dufte fra blomster og planter.

De fleste af os ønsker os en lille udendørs oase, hvor vi kan trække os hen og være til stede i nuet. Og det kræver heldigvis heller ikke en have på 500 kvm at skabe de perfekte vilkår for en afslappet sommer- og loungestemning. En lille altan kan rumme mange muligheder.

Køb møbler efter dine kvadratmeter

Hvis du har en lille altan til rådighed, gælder det om at udnytte pladsen bedst muligt. Måske skal du ikke have den største grill på markedet, hvis din altan blot er 2 kvadratmeter. Det er spild af plads. Og det er alligevel sjældent, man har brug for at kunne stege 28 røde bøffer på én gang. Så køb møbler, der passer til din altans størrelse.

Udnyt højden

Når de fleste tænker plads, tænker de i kvadratmeter i stedet for kubikmeter. Og det er en skam. For det betyder, at man overser muligheden for at få ting op i højden. Hvad med at bore kroge i murren, hvor du kan hænge klapstole, så de ikke behøver optage plads på gulvet?

Du kan også bruge altankasser, så dine blomster hænger uden for altanen og ikke fylder unødigt. Prøv at hænge en hylde op, hvor du kan stille krukker og havetilbehør på. Eller lad dine planter hænge ned fra loftet. Mulighederne er uendelige, når man først tænker i kubikmeter frem for kvadratmeter.

Lyskæder skaber stemning

Lyssætning er ofte med til at skabe en særlig atmosfære. Og en hurtig og billig måde at skabe loungestemning på er ved at hænge nogle fine lyskæder op i loftet. Køb evt. en kæde med store elpærer i. Det giver et eksklusivt look og du behøver ikke frygte, at dine loungestemnings-lyskæde bliver forvekslet med juletræskæder.

Tekstiler giver hygge

En af det bedste måder, hvorpå man kan skrue op for hyggen, er ved at have mange tekstiler i sit loungeområde. Du tænker sikkert, at det vel næppe er nødvendigt at have ti puder på en lille altan? Men prøv det alligevel, for det skaber en vidunderlig stemning, og man har bare lyst til at kaste sig ned i dem og læse en god bog.

Prøv at have forskellige størrelser og forskellige typer tekstiler. Man må gerne mix’n match lidt. Og det er jo ikke en stue, så man må gerne give den gas og bevæge sig ud i andre former og farver, end man normalt ville forfalde til.