Sådan omdanner du et IVS til ApS

At være selvstændig erhvervsdrivende kan sommetider være både forvirrende og overvældende. Der er ingen tvivl om, at det er benhårdt arbejde at drive sin egen virksomhed, især fordi der er rigtig mange formaliteter, der skal holdes styr på undervejs. Som selvstændig erhvervsdrivende skal du eksempelvis være klar over, hvilke forskellige typer selskabsformer der findes, og hvilken selskabsform du selv driver. Hvis du driver et IVS, også kaldet et iværksætterselskab, er du kommet til det rette sted, for i denne artikel kan du læse mere om, hvordan du omdanner et IVS til ApS. Det er især vigtigt i øjeblikket, da IVS som selskabsform er ved at blive udfaset. Omdan IVS til ApS ved hjælp af artiklen herunder.

Hvorfor skal du omdanne til ApS?

En omdannelse af IVS til ApS er nødvendig, hvis du driver et IVS. Folketinget har nemlig lavet en beslutning om at udfase iværksætterselskaber som selskabsform, og derfor skal alle aktive IVS-selskaber omdannes til ApS, som er anpartsselskaber. Omdannelse af IVS til ApS skal ske senest den 15. oktober 2021, ellers kan din virksomhed risikere at blive tvangsopløst. I fremtiden vil det heller ikke længere være muligt at stifte et IVS, men da kan man i stedet stifte et ApS. Det forholder sig nemlig sådan, at både IVS og ApS er kapitalselskaber, så når du skal omdanne din virksomhed fra IVS til ApS, kan du gøre det forholdsvis nemt og ubesværet. Ved omdannelsen af IVS til ApS vil de juridiske rammer dog blive ændret en smule, så det bør du være opmærksom på, når omdannelsen træder i kraft.

Sådan foregår processen

Omdannelse af IVS til ApS kan ske på to måder, men processen afhænger af, hvad du har af værdier i selskabet. For et ApS er der nemlig et krav om en egenkapital på minimum 40.000 kroner. Når du skal omdanne din virksomhed fra IVS til ApS, skal du derfor være opmærksom på, hvorvidt du har værdier i dit IVS for mere eller mindre end 40.000 kroner. Hvis du i dit IVS har værdier for under 40.000 kroner, skal du indbetale en restkapital for at kunne omdanne din virksomhed til et ApS. Hvis du i dit IVS derimod har værdier for over 40.000, kan du omdanne virksomheden til et ApS via en kapitaludvidelse.

Få hjælp til omdannelsen

At omdanne sin virksomhed fra IVS til ApS kan være et tungt og langhåret stykke arbejde, og derfor kan du med fordel overveje at få hjælp til denne omdannelse. Der er flere steder, hvor du kan få professionel hjælp til omdannelsen, så du nemt og hurtigt kan fortsætte med at drive din virksomhed som et ApS. Du kan få hjælp gennem hele processen, så du ikke selv skal stå med arbejdet, hvis det ikke lige er din spidskompetence. Så er det bedre at lade professionelle om at hjælpe dig, så du er sikker på, at det bliver gjort korrekt.