Sådan lander du drømmejobbet med en professionel video

CV

Det kan være svært at finde drømmejobbet, og det kan være endnu mere svært at lande det. Det gælder især, hvis man arbejder i et fag, hvor der er stor rift om de jobs, der tilbydes. Derfor er det ofte nødvendigt at gøre noget, der adskiller sig fra resten af ansøgerne for at sikre en plads ved bordet, når der skal holdes jobinterviews. Der er selvfølgelig mange forskellige måder at gøre dette på. En af de mest normale og mest populære er at bruge sit netværk og bede venner og familie om hjælp til at finde sit næste job.

Men et godt netværk betyder intet, hvis man ikke kan bakke sine venner og families anbefalinger op med konkrete fakta. Derfor er det altid vigtigt med et skarpt og engagerende CV. Det er også en god ide altid at sende interessant materiale med, der kan hjælpe dig med at skille dig ud fra de resterende ansøgere – det kan fx være en fængende videopræsentation af dig selv, som du kan sende med ansøgningen eller slå op på LinkedIn.

Brug en videopræsentation til at skille dig ud fra mængden

Når du søger dit drømmejob, gælder det om at få folk til at huske dig – måske er dit CV nok i sig selv, men du forøger dine chancer for et jobinterview gevaldigt, hvis du sørger for at gøre noget utraditionelt og kreativt, som folk vil huske. En god ide kunne fx være en videopræsentation af dig selv. Det kan man få lavet professionelt ved forskellige firmaer, der har helt styr på både de tekniske og fortællende elementer i sådan en video. Det er en god ide altid at gå til en professionel, så du er sikker på, at videoen sidder lige i skabet.

Det, man skal fokusere på til sådan en kreativ videopræsentation til LinkedIn eller din ansøgning, er det fortællende element. Det handler om at bygge en historie op, som dine fremtidige arbejdsgivere bliver fanget af. Gennem flotte, visuelle virkemidler og måske endda underlægningsmusik kan du sørge for at præsentere dine faglige evner og personlighed på en kreativ og fængende måde.

Videoen kan med fordel både bruges som en præsentation af din faglige profil på fx LinkedIn, men kan også bruges til at sende med ansøgninger, så arbejdsgivere kan få en fornemmelse af, hvem du er som person.

Sådan opbygger du et godt CV

Et godt CV er næste skridt på vejen til drømmejobbet. Her gælder det især, at man holder CV’et helt skarpt i sproget og undgår unødige informationer eller personlige meninger. Det er her, at du meget konkret skal skrive, hvad du har erfaret, og hvilke resultater du har opnået. Et godt og overskueligt design er altid at foretrække, så den, der læser dit CV, ikke sorterer dig fra på grund af et rodet CV.

Sørg altid for at sætte et professionelt og vellignende billede ind af dig selv, så man kan få en fornemmelse af, hvem du er som person. Husk også på, at det første indtryk dannes i løbet af få sekunder, og kan være meget svært at lave om på. Derfor er det vigtigt, at billedet er egnet til professionel brug.