Sådan indretter du dit hjemmekontor

Mange af os har et kontor derhjemme, fordi vi er mange, som også arbejder i hjemmet. Nogle af os er freelancer, andre er selvstændige og nogle er måske bare ansat til at skulle arbejde hjemme fra et par gange om ugen. Når vi sidder i hjemmet og skal prøve at arbejde, så er det vigtigt, at hjemmekontoret er behageligt, og at man kan sidde og arbejde i ro og fred. Noget, som er ret vigtigt for et hjemmekontor, er kontormøblerne. Hvis man sidder for dårligt på en stol eller sidder ved et for lille bord, så kan det hurtigt blive en anstrengende affære at skulle arbejde i hjemmet. Vi kommer her med et par gode tips til dig, som gerne vil have en behagelige oplevelse af at sidde i hjemmet og arbejde.

Skil hjem og kontor ad

Det er vigtigt, at man føler, at man kan skille hjem og arbejde ad. Derfor bør man også skabe et rum, som kun er beregnet til at skulle arbejde. Undgå at sidde ved spisebordet eller i sofaen i stuen, når der skal arbejdes. Det er ikke sundt. Derudover skal du også have fat i nogle gode, solide kontormøbler. På svensk hedder det kontorsinredning, og vi ved vist godt alle, hvordan svenskerne som oftest er et skridt foran. Tjek linket ud og find inspiration til dit perfekte hjemmekontor.

Undgå at sidde for meget ned

At sidde for meget på din stol er ikke sundt. Hvis du får fat i et hæve sænke bord, kan du nemt stå op og arbejde imens. Så reducerer du den tid, hvor du sidder ned. Gå også gerne lidt rundt i hjemmet for at holde nogle pauser. Måske skal du lige ned og have dig en kop kaffe. Undgå gerne at sidde med telefonen, når du holder pause. Ellers får du ikke rørt dig så meget.

Farver hitter

Dit hjemmekontor behøver ikke at være trist og gråt. Når du tilbringer så meget tid på dette værelse, så er det vigtigt, at du kan lide at sidde i det. Derfor må du gerne give værelset lidt farver med en frisk, rød kontorstol eller måske en flot farve på væggen. Du kan også hænge lidt billeder op, hvilket skaber liv i rummet. Et kontor skal helst ikke være for mørkt og dystert. Så bliver man træt og har ikke den store lyst til at skulle give sig i kast med arbejdet. Vælg gerne farver, som er varme, så de ikke forstyrrer alt for meget.