Sådan får du et bedre soveværelsesmiljø

En omgang renovering af hus eller indretning kan puste lidt nyt energi ind i hverdagen. Det kan være, at huset tænger til nye gulve, at spisestuen skal indbyde til flere gæster, eller at soveværelse trænger til mere ro. Soveværelset betyder nemlig mere for ens velvære, end de fleste går og tror. Soveværelset fungerer for mange som en privat sfære – med andre ord et pusterum. Det kan være for hverdagens jag eller for børnenes mange spørgsmål. Det er her, der er plads til ren afslapning og ”mig-tid”.

Tilføj ro og plads

Indretning er selvfølgelig meget personligt, da alle har forskellige stile. Mennesket bliver dog påvirket af mange af de samme ting. Det gælder eksempelvis farvenuancer. Generelt vil varme toner sprede mere ro, og dette er derfor en god idé at inkorporere i ens soveværelse. Det kan eksempelvis være træmaterialer eller en bordeauxrød væg. Man kan ligeledes også vælge en varm mørkegrå, hvis man ikke er så meget til farve. Den mørkerøde farve bidrager dog også til et mere voksent og sensuelt udtryk i rummet.

Soveværelset skal selvfølgelig også være praktisk anlagt i form af en seng og opbevaring. En kommode vil skabe et hyggeligt rum, da store skabe nemt kan komme til at fylde meget i rummet og derved tage en del af fokusset. Indbygget skabe er dog en super god løsning som en form for kompromis blandt de to valgmuligheder.

Man kan ligeledes også tilføje et lille læsehjørne med en lænestol, for at værelset ikke bliver for firkantet. Typisk har mange nemlig blot en seng og et skab stående i soveværelset. Hvis du dog ønsker at bruge rummet fuldt ud, skal du også skabe plads til at nyde roen i din private sfære. Et gulvtæppe under sengen bidrager ligeledes også til en blødere og roligere fornemmelse i rummet. Der er samtidig intet bedre end at træde ud på et blødt underlag tidligt om morgenen i stedet for et koldt gulv.

Opgrader sengen

Apropos sengen skal dette selvfølgelig også være i orden. Mennesket bruger næsten en tredjedel af sit liv i sengen, og det er dermed vigtigt, at man ligger godt. Den rette seng vil ligeledes også kunne fjerne ubehag i kroppen såsom en stiv ryg eller øm nakke samt skuldre. Det er dog ikke altid nemt at finde den rette seng til ens krop. Du kan derfor læse meget mere om forskellige senge og deres funktioner her. Så kan soveværelset næsten ikke blive bedre.