Kan jeg få lønsikring, hvis jeg selv siger op?

lønsikring-opsige-job-købstederne

Kan jeg få lønsikring, hvis jeg selv siger op?

En lønsikring sikrer, at du får penge, hvis du bliver fyret. Men hvad er reglerne, hvis du selv siger op? Få overblikket her.

I løbet af det seneste år har rigtig mange danskere valgt at købe en lønsikring, og det er slet ikke nogen tosset idé. Den fungerer som et supplement til din a-kasse, så du både får dagpenge og udbetalinger fra din lønsikring, hvis du går hen og bliver fyret.

Så langt så godt. Men hvad er reglerne så ved egen opsigelse?

Som udgangspunkt er der ingen lønsikringer, der dækker, hvis du selv siger op. De dækker kun, hvis du bliver fyret, dvs. bliver ufrivilligt arbejdsløs.

Vælg en lønsikring, der dækker ved sygdom

Hvis du alligevel gerne vil have en lønsikring og vil sikre dig bedst muligt, er det en god idé at vælge en lønsikring, som også dækker, hvis du bliver fyret under sygdom, eller hvis du bliver syg, mens du er arbejdsløs.

Nogle forsikringsselskaber skriver klart og tydeligt, at deres lønsikring også dækker ved sygdom. Men hvis det ikke står sort på hvidt, kan det godt betale sig, at spørge direkte til det, når du taler med en forsikringsrådgiver. Det er nemlig langt fra alle lønsikringer, du kan få penge fra, hvis du fx bliver fyret under en langtidssygemelding.

Tjek, om du kan få ekstra fordele

En anden ting du bør undersøge, er hvilke andre fordele, din lønsikring giver adgang til. Fx er der nogle forsikringsselskaber, som sørger for at dække betalingen af dine øvrige forsikringer og dække en evt. selvrisiko, mens du får udbetalinger fra din lønsikring.

Der er også nogle forsikringsselskaber, som giver dig en klækkelig rabat, når du samler flere forsikringer hos dem. På den måde kan en lønsikring altså ende med at koste dig ganske lidt sammenlignet med den økonomiske tryghed, den giver dig.

Glem heller ikke dit skattefradrag

En lønsikring behøver bestemt ikke være dyr. Prisen afhænger typisk af, hvor mange penge, du vil have udbetalt hver måned, og i hvor lang tid. Nogle steder kan du vælge mellem at få udbetalt penge i fx 6 eller 12 måneder og selv vælge et månedligt beløb op til 30.000 kr./md.

Som prikken over i’et, kan du trække beløbet, du betaler for din lønsikring fra i skat som et ligningsmæssigt fradrag. Som regel er det sådan, at forsikringsselskabet selv indberetter det til SKAT. Så lige netop her, kan du roligt læne dig tilbage.