Hvorfor du bør prøve at arbejde i Tyskland

Er din arbejdsdag blevet for triviel? Og har du lyst til at prøve noget andet? Så kan et arbejde i Tyskland anbefales. Her kan du udvikle dine sprogkompetencer såvel som dig selv samtidigt med, at du tjener gode penge og oplever en ny kultur.

Hvad kræver et job i Tyskland?

Hvis man vil have job i Tyskland, er det selvfølgeligt vigtigt at kunne tysk. Kniber det dog en smule med grammatikken eller stavningen, bør du vælge at investere i et oversættelse til tysk. Derved vil du fremstå professionelt, når dine arbejdsmails bliver sendt ud uden småfejl, og det vil efterlade et godt indtryk af din arbejdsmoral.

De bedste jobmuligheder i Tyskland

  • Ingeniør: Tyskland mangler ingeniører, da der er stor efterspørgsel med henblik på energi- og tidsforbrug. Derved har Tyskland brug for flere end nogensinde i alle forskellige arbejdstrin og specialer.
  • Læge: Læger har der altid været brug for, da det tyske folk har stor brug for medicinsk rådgivning, grundet deres årlige høje antal af lægebesøg, derved er det nemmere at søge ind i Tyskland i forhold til Danmark. Lønnen er ikke bedre, men til gengæld kan arbejdet bruges som erfaringspoint, og er perfekt brug af et sabbatår inden dit speciale.
  • SOSU-assisten eller generelt ældresektoren eller sygeplejen: Disse er også store mangelvarer i Tyskland, faktisk mangler Tyskland så meget folk indenfor disse fag, at de tager folk ind fra Polen til at arbejde i stedet.

Tyskland er altså et godt sted, hvis du har brug for noget arbejdserfaring og noget kulturel dannelse. Det kan også give dig en større omgangskreds. Hvis du vælger at arbejde i Tyskland, bør du vide lidt om skattesystemet, da det stiger progressivt i modsætningen til Danmarks trinstigning. Skatten på arbejde er lavere i Tyskland end Danmark, det betyder, at du skal have sygesikring ved siden af, da skat på arbejde ikke dækker sundhedssektoren.