Hvad skal jeg bruge til et perfekt hjemmekontor?

Hvad end du arbejder hjemme, på en arbejdsplads, skriver speciale, SRP eller blot skal bruge din computer til et eller andet projekt derhjemme, så er det vigtigt at have et ordentligt kontor, der kan assistere dig i dit arbejde, så du kan få fuldført opgaven tilfredsstillende og til tiden. Denne artikels formål er at give dig et kort overblik over det mest essentielle inventar på et veludstyret kontor. Hos engsig.dk kan du finde alverdens kontorartikler til ethvert formål. Engsig har mere end 50.000 varemærker, så deres sortiment er så bredt, at du kan finde lige det, du står og mangler til hjemmekontoret.

Så hvad skal man bruge til sit kontor? Man skal jo gerne have de basale behov på plads først. Det vil sige en god, ergonomisk korrekt kontorstol, der gerne må kunne justeres for optimal rygkomfort. Det er ikke nok at have en gammel, slidt kontorstol, der ikke støtter din ryg optimalt. Det kan give rygproblemer, som du kan komme til at døje med i mange år. Det samme gælder computermusen, som ikke må belaste dit håndled mere end højst nødvendigt. Du skal altså bruge en ergonomisk mus, der understøtter dit håndled, så du kan arbejde i så naturlig en stilling som muligt. Det vil sige, at musen faktisk helst skal kunne ”ligge på siden”, da det er sådan vores hænder er i neutral stilling.

Du skal også bruge et bord, der kan hæves og sænkes. Du må for alt i verden ikke sidde ved et bord, der ikke passer til din arbejdsstilling. Et hæve-sænke-bord kan give dig muligheden for at skifte stilling undervejs, så du ikke belaster de samme områder på kroppen i for lang tid ad gangen. Hvis du ikke har et ordentligt bord, risikerer du at få skader.

Du skal også bruge en printer, skriveredskaber, en notesblok og måske en tavle, hvis projektet kræver det. Printeren skal være pålidelig. De fleste avancerede printere er dem, der oftest stejler, når det skal printe et simpelt job. En pålidelig printer giver dig ro i sjælen, når der skal printes under tidspres.

Udover de basale elementer skal du sørge for, at rummet, du arbejder i, har optimal belysning, så du ikke skal kæmpe for at se, hvad du laver. Det kan anstrenge dine øjne og anbefales ikke, når du i forvejen sidder foran en computerskærm med blåt lys.

Når du har disse ting på plads, er du godt kørende. Nu er der blot arbejdet tilbage, og med det omtalte inventar er du sikker på ikke at få skader eller men. Rigtig god arbejdslyst.