Hvad er forskellen på en almindelig dør og en branddør?

I Danmark opstår der et utal af både mindre og større brande. Det er aldrig rart at opleve en brand, da brande altid laver skade på en eller anden måde. Nogle skader er naturligvis meget værre end andre. Ofte kan skaderne begrænses med blandt andet en branddør. Men hvad er forskellen på en almindelig dør og en branddør?

Hvad er en brandsikker dør?

Det er en god idé at investere i brandsikre døre, da de forhindrer både brandens flammer og røg i at blive spredt hurtigt i en bygning. Det kan være altafgørende i forhold til, at der skal foregå en evakuering af personer. Desuden kan en brandsikker dør forhindre branden i at sprede sig til andre bygninger. En branddørs formål er altså at forhindre eller forsinke en brands udbredelse.

Branddøre gør en stor forskel

Branddøre gør en stor forskel, når det kommer til at brandsikre et hjem, et boligkompleks, en virksomhed, en butik samt andre steder. En branddør er nemlig fremstillet med henblik på at modstå ildens hærgen længere end en almindelig dør. 

Når det kommer til en branddør, så tåler den ekstrem varme, hvilket en helt almindelig dør ikke gør. En branddør kan være fremstillet i eksempelvis stål eller aluminium, hvilket gør, at den kan modstå den ekstreme varme. Når branden er på sit højeste, kan temperaturen nå helt op på 900 til 1000 grader celsius. 

Det er branddørens klassificering, der er afgørende for, hvor længe den kan holde tæt. Tiden for de enkelte klassificeringer ligger på 30 minutter, 60 minutter og 120 minutter.