Husk det praktiske arbejdstøj i din virksomhed

Det er ikke alle, der er lige vilde med at skulle gå i noget særligt tøj, når de kommer på arbejde, men de er måske også så heldige, at de ikke arbejder et sted, hvor der kan være fordele ved at have en arbejdsuniform.

Godt nok kan det være meget smart i butikker, at man kan kende arbejderne fra almindelige kunder, fordi de har en uniform på, men der kan være mange flere gode grunde til at anskaffe dig noget praktisk arbejdstøj til din egen virksomhed.

Ordentlige forhold på arbejdspladsen

Det handler langt fra blot om at se smart ud, når du vælger at investere i praktisk arbejdstøj. Det handler nemlig i langt højere grad om at skabe sikre og ordentlige forhold på arbejdspladsen, også hvis det er på bekostning af æstetikken.

Det kan du blandt andet gøre ved at følge HACCP-principperne, der står for Hazard Analysis and Critical Control Points, eller risikoanalyse og kritiske kontrolpunkter på dansk. Disse principper kan nemlig også gælde, når du skal vælge arbejdstøj.

Forskelligt arbejdstøj til forskelligt arbejde

Hvilken slags arbejdstøj du har brug for i din virksomhed, vil i høj grad afhænge af, hvilken type arbejde du udfører, og især hvilke risici der kan være forbundet med denne type arbejde.

Et eksempel på en type arbejde, der har nogle særlige risici, er fødevareproduktion. Når du arbejder med mad, så er krydskontamination en af de ting, du skal passe på, fordi det kan gøre forbrugerne syge. Det undgår du bedst ved at bruge en kittel, handsker og hårnet.

Det er dog ikke kun forbrugeren, du skal tage højde for. Dine medarbejdere skal også arbejde under sikre forhold, og det kan du også sørge for, når du vælger dit arbejdstøj. Et eksempel på arbejdstøj der er til for at sikre medarbejderne, er skridsikre sko.