Gode tips til at undgå skægkræ – og hvad du skal gøre, hvis du allerede har dem

Du kender sikkert sølvfisken, og har muligvis endda haft et problem med dem i din bolig. Sølvfisken har en slægtning kaldet skægkræ, som tidligere har været meget udbredt i Norge, men som nu også er kommet til Danmark – og er begyndt at sprede sig hurtigt. Derfor kan det være en god ide at vide, hvordan du forebygger problemet, så du har det på plads. Ligeledes er det godt at vide, hvad du skal gøre, hvis du opdager skægkræ i din bolig.

Forebyggelse af skægkræ er lige til – men det er ingen garanti

Ligesom sølvfisken er skægkræet ofte et tegn på, at der ikke bliver gjort ordentlig rent. Derfor er det første skridt mod at forebygge skægkræ i dit hjem altid at sørge for, at din rengøring er effektiv. Du kan evt. supplere med midler mod insekter, som også sagtens kan have en positiv effekt på forebyggelsen af skægkræ. Skægkræ kan dog også godt være i et rum som følge af høj fugtighed, og derfor er badeværelset f.eks. et meget oplagt sted for insekterne at være. Hvis du har andre rum med meget fugt, kan det altså være en god ide at få en fugtsuger, der kan være med til at sænke luftfugtigheden.

Bekæmpelse af skægkræ

Når du først har opdaget, at der er skægkræ i dit hjem, kan du også godt forsøge dig med forskellige insektgifte og håbe på, at det er nok til at fjerne dem. I mange tilfælde er dette bare ikke nok, og den klare anbefaling er, at du tager kontakt til en skadedyrsbekæmper, som kan sørge for at få fjernet skægkræene fra din bolig. Skadedyrsbekæmperen er det kloge valg, da det selvfølgelig bliver gjort professionelt, men også mere effektivt end med almindelige husmidler.