Gode råd til hovedrengøringen derhjemme

En gang i mellem skal der gøres hovedrent derhjemme. Det kommer man desværre ikke uden om. For nogle er hovedrengøringen en leg, og for andre er det noget af det værste, man kan forestille dig. Men det skal ikke desto mindre klares!

Der findes heldigvis en række muligheder, som du kan benytte dig af, hvis du ønsker at gøre hovedrengøringen mere overskuelig. Det kunne for eksempel være en lydbog eller musik. Fliserens bliver bare lidt lettere, når du har noget interessant at lytte til.

Lyd i ørene kan gøre en stor forskel

Når man gør rent, er det ikke afgørende, at man er fuldt koncentreret. Mange af de ting, som man gør under en rengøring, er ubevidste. Det betyder, at man sagtens kan fokusere på noget andet, mens man gør rent. Det kunne blandt andet være en lydbog, podcast eller musik.

Hvis du før har haft gang i en god lydbog, kan du sikkert nikke genkendende til, at det er noget, som man bare bliver opslugt af. Lige pludselig kan der være gået to timer, hvor du bare har lyttet intenst til lydbogen. Hvis du kan kombinere dette med din rengøring, lover jeg for dig, at rengøringen bliver let som en leg!

Det samme gælder med musik. Det kan være, at du allerede har en god playliste, men hvis du ikke har en, kan den rigtige playliste helt sikkert også være medvirkende til, at rengøringen nærmest bliver noget, som du ser frem til i stedet for at frygte.

Læg en plan

En hovedrengøring kan hurtigt blive uoverskuelig, hvis du ikke ved, hvad du skal gå i gang med. Hvis du bare starter med at gøre rent, ender du hurtigt i en situation, hvor du glemmer, hvad du skal.

Det er derfor en god idé at planlægge, hvad der skal gøres rent og så følge planen. Når du lægger en plan, så har du også hele tiden et overblik over, hvor langt du er, og ligeledes hvornår du er færdig.

Sørg for at bruge rene rengøringsmidler

Hvis du bruger en beskidt klud til rengøringen, vil du blot sprede bakterier rundt i hele hjemmet. Derfor er det vigtigt, at du bruger en ren klud, når du starter din hovedrengøring. Det er ydermere vigtigt, at du husker at skifte kluden ud undervejs, så du ikke bruger den samme klud til hele rengøringen. Du vil blive overrasket over, hvor mange bakterier og hvor meget snavs du kan finde rundt omkring i hjemmet, selvom det ikke kan ses.

Få luftet godt ud

Når du gør rent, er det en god lejlighed til at få luftet godt ud i hele hjemmet. Sluk for varmen og få åbnet vinduerne, så der kan komme masser af frisk luft ind. Indelukkethed er medvirkende til at skabe en tung fornemmelse i hjemmet, hvorfor det er vigtigt, at der kommer frisk luft ind en gang i mellem. Det kræver ikke mere, end at vinduerne er åbne i cirka en halv time, hvorefter du kan lukke dem igen.