Gode råd til dig, som ønsker solceller i hjemmet

Solceller kan du finde på flere hustage og stående rundt omkring i små som store solcelleparker. De kan være med til at bidrage til grøn energi ved at udnytte solens stråler. Går du og overvejer at investere i solceller hjemme hos dig, så får du her et par gode overvejelser inden købet.

Hvordan passer solceller ind hos dig?

Først og fremmest kan det være en god idé at tænke på, hvor der er plads til, at solcellerne skal placeres, så de er mest effektive. Dernæst er det værd at overveje, om de passer æstetisk til dit hjem.

Skal du vælge solceller på taget?

Du kan få solcellepaneler, som kan monteres på dit hustag eller på din carport. Du bør undersøge, om dit tag af stål eller tagpap kan bære det. Der er nemlig forskel på, hvor meget et tegltag, ståltag og tagplader kan bære.

Trænger ståltaget til en udskiftning, eller skal du bygge nyt hus, så kan du overveje at få monteret et solartag. Her får du tagsten med integrerede solceller.

Fritstående solceller

Solcellerne kan stilles mere frit fra dit hus på jorden. Det er værd at overveje placeringen af dine solceller, så de ikke kommer til at stå i skygge af træer m.m. Har du en mark til rådighed tæt på hjemmet, kan de fx stå der.

Få professionel vejledning og hjælp

Inden du går ud og investerer i solceller, er det altid en god idé at få vejledning af eksperter på området. Det kan være en arkitekt eller et solcellefirma. Du kan også undersøge de forskellige typer af solceller på markedet. Der er flere firmaer, som udbyder solceller, og som kan hjælpe dig med alt fra levering til montering og tilslutning.

Så har du alle muligheder for at gøre op med dig selv, om du gerne vil have solceller eller ej.